Tv-tips van de week: Thrillers tot groot en klein zangtalent

Films | Het zonnige weertje mag dan aanlokkelijk zijn, het aanbod op het kleine scherm is dat zeker ook. Onze zenders hebben deze week opnieuw heel wat te bieden, dus dit zijn onze kijktips voor de komende dagen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maandag: The Box

Deze psychologische scifithriller is gebaseerd op het kortverhaal ‘Button, Button’, dat eerder werd vertaald naar een aflevering van het iconische ‘The Twilight Zone’. In 2009 bracht regisseur Richard Kelly (‘Donnie Darko’) zijn interpretatie uit van het verhaal van Richard Matheson met Cameron Diaz en James Marsden in de hoofdrollen.

Het verhaal gaat over een koppel dat in financiële moeilijkheden zit, maar ineens een oplossing aangereikt krijgt. Een mysterieuze man geeft hen een kistje met daarin een grote rode knop. Als ze daarop drukken, krijgen ze een miljoen dollar, maar zal er ook iemand sterven die ze niet kennen. Na veel discussie nemen ze een impulsieve beslissing, die wel eens veel meer gevolgen zou kunnen hebben dan ze hadden voorzien. Een spannend dilemma om de week te starten, met andere woorden.

Bekijk ‘The Box’ op maandag om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Nonkels

Deze komische fictiereeks wordt al een tijdje aangekondigd en verschijnt tegelijk op de Vlaamse streamingdienst Streamz en op Play4. Comedygrootheden van eigen bodem Rik Verheye, Jelle De Beule en Wim Willaert staan op de scène als de broers Persyn, die diep in de West-Vlaamse polders samen op een perceel wonen. De ene is een eenzaat, de andere een pantoffelheld en de derde een overambitieuze ondernemer. Hun gezapige levens nemen een nieuwe wending wanneer de Kameroense vluchteling Innocent (Blaise Afonso) ineens aan hun deur staat en hoopt om te mogen logeren.

De reeks is geschreven door Rik Verheye, Jelle De Beule en Koen De Poorter. Met de helft van de Neveneffecten aan de schrijftafel zou je humor van niveau moeten verwachten. Of de reeks die verwachtingen ook inlost, weten we vanaf dinsdag.

Bekijk ‘Nonkels’ op dinsdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: The Tourist

Een Noord-Ierse man wordt wakker in een Australisch ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is, hoe hij in het ziekenhuis beland is of waarom hij zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Het enige wat we als kijker weten, is dat hij van de weg is gereden na een achtervolging. Het is aan onze naamloze patiënt om de puzzelstukjes bijeen te rapen voor zijn verleden hem inhaalt.

Jamie Dornan is vooral bekend als de kinky miljonair uit de ’50 Shades of Grey’-films, maar toont zich in deze serie van BBC Studios en HBO Max van een geheel andere kant. Hij is ruw, ongewassen en bebaard. En hij mag nog eens zijn oorspronkelijke accent bovenhalen. De stijlvolle thriller/dramareeks in de Australische Outback is er eentje die hoog op de watchlist zou moeten staan van iedere fan van een goed mysterie.

Bekijk ‘The Tourist’ op woensdag om 21u55 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Eurovisiesongfestival

In de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival strijden achttien landen, waaronder België, voor een plekje in de finale. Wij vaardigen de Franstalige Brusselaar Jérémie Makiese af, de winnaar van het negende seizoen van ‘The Voice Belgique’. In Turijn verdedigt hij de eer van ons land met het lief ‘Miss You’. Hij zit momenteel in een underdogpositie, maar zou wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen.

Voor sommigen is het het grootste muzikale evenement van het jaar, voor anderen is het vooral de hoogmis van de kitsch. Maar wat vaststaat, is dat alweer miljoenen ogen gericht zullen zijn op het liedjesfestival en dat er ongetwijfeld weer radiohits te rapen zullen vallen.

Bekijk de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag om 21u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Voice Kids

Misschien staat een van de volgende Belgische inzendingen voor het Eurovisiesongfestival wel al te popelen in de coulissen van ‘The Voice Kids’! De zangwedstrijd voor kinderen tot 14 jaar is op volle toeren. In de keiharde knockouts moeten de coaches kiezen welke zangers ze willen meenemen naar de volgende ronde. Dat betekent dat er veel knopen door te hakken zijn en dat veel jonge zangers het beste van zichzelf geven om bij de gelukkigen te zijn. Dit zijn al de derde knockouts, dus er wordt gestreden voor de laatste tickets voor de volgende ronde.

Bekijk ‘The Voice Kids’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top