Kangoeroes Mechelen opent tegen Leuven Bears de jacht op collectieve prijs

Basketbal | In het basketbal naderen we stilaan de ontknoping in de play-offs. De halve finales staan op het programma. Zo is er het treffen tussen Kangoeroes Basket Mechelen en Leuven Bears. Een duel om naar uit te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kangoeroes Basket Mechelen wist zich dankzij zijn uitstekende prestaties in de Elite Gold, waar het tweede werd achter Filou Oostende, meteen te verzekeren van een plaats in de halve finales. Ze kennen daar ondertussen hun tegenstander. Leuven Bears wist zich immers te verzekeren van een plaats in de halve finales, nadat het met 90-77 won tegen Charleroi. Daarmee was het de betere in een 'best of three' nadat het eerder won met 80-63 en één keer verloor met 73-66.

Zonder Wen Mukubu

Mechelen kan de 'best of five' met Leuven met vertrouwen aanvatten. In januari werd er in eigen huis nog met 74-65 gewonnen van Leuven. De ervaren rot Domien Loubry was toen de matchwinnaar met 15 punten, 2 rebounds en 6 assists. Kan hij die prestatie weer evenaren en Mechelen naar de winst loodsen?

Toch is het ook opletten voor Mechelen, want in november was er in de Sportoase in Leuven een 75-69-nederlaag. Leuven kan naast Loubry ook maar beter Myle Stephens in de gaten houden. In Mechelen was hij op dreef met 14 punten, 10 rebounds en 1 assist, terwijl Stephens in Leuven ook goed voor de dag kwam met 15 punten, 6 rebounds en 2 assists. De Maneblussers moeten dinsdag wel smaakmaker Wen Mukubu missen. Een grote aderlating.

Spannende serie

Mechelen viel onlangs nog in de prijzen voor zijn knappe seizoen. Trainer Kristof Michiels werd verkozen tot Coach van het Jaar, terwijl Wen Mukubu de Belgische Speler van het Jaar werd. Op de BNXT Awards maakten Myles Stephens en Wen Mukubu ook deel uit van het BNXT Dream Team.

Mechelen vat de halve finales alvast met de nodige ambities aan en gaat nu voluit voor een collectieve prijs. "Ik heb alle kwartfinales gezien van Leuven. Zo ik het nu kan inschatten, verwacht ik me aan een spannende serie. Leuven beschikt over een goede ploeg, maar ook wij beschikken over een aantal sterke wapens", zei sterkhouder Domien Loubry aan Het Laatste Nieuws. Let the games begin!

Volg het beste van de BNXT League, inclusief het duel tussen Kangoeroes Basket Mechelen en Leuven Bears dinsdag vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan meer basketbalnieuws lezen via Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top