EU Masters: Frankrijk maakt indruk

League of Legends |

De vertegenwoordigers van de LFL, de Franse League of Legends-liga, hebben indruk gemaakt tijdens de kwartfinales van de lente-editie van de European Masters. Alle Franse teams versloegen hun tegenstanders en plaatsten zich zo voor de laatste vier. Een final four vervolledigd door de Polen van AGO Rogue, de enige niet-Franse organisatie die nog aan de competitie deelneemt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De LFL blijft zijn dominantie bewijzen over de andere minor leagues die deel uitmaken van de Europese League of Legends-scene. Karmine Corp is nog steeds tweevoudig titelverdediger na een prachtige prestatie in 2021, en het ziet ernaar uit dat de Franse competitie de trofee opnieuw mee naar huis zal nemen.

Hoewel statistieken nooit een zekerheid zijn geweest in League of Legends, is dit het meest waarschijnlijke scenario gezien de teams die in de play-offs zitten. Van de vier ploegen die deze week in de halve finales strijden, komen er drie uit de Franse competitie.

LDLC OL, het team dat de Spring Split play-offs won, opende de competitie op donderdagavond tegen het Britse X7 Esports. De Britten hielden niet lang stand. Het Franse team won in drie ronden en liet geen schijn van kans aan X7, dat al een geweldige prestatie had geleverd door de groepsfase met slechts één nederlaag af te sluiten.

Een 100% Franse halve finale, een primeur in de geschiedenis van de competitie.

AGO Rogue herhaalde die score tegen Bifrost in de tweede kwartfinale. De volgende dag was het de beurt aan titelverdediger Karmine Corp tegen het academy team van Unicorns of Love, dat vroeger in LCS Europe aanwezig was. KCorp aarzelde niet. Ondanks een foutje in de eerste ronde, waardoor UOL op een nipte voorsprong behaalde, maakte KC in de volgende drie games een einde aan de hoop van hun tegenstander. Karmine Corp behaalde een ticket voor de halve finale, dat binnen de verwachtingen viel, en de toeschouwers maakten tijdens deze derde kwartfinale kennis met een ploeg in vorm.

Ter afsluiting van deze kwartfinales, ter voorbereiding van de grote finale van zondag, kwamen twee van de favorieten van de competitie tegenover elkaar te staan. Een duel tussen Frankrijk en Spanje zou de gemoederen zeker in beroering brengen. Vitality.Bee nam het op tegen een zware tegenstander: Fnatic TQ, kampioen van het reguliere seizoen en de play-offs in de Spaanse competitie. En ondanks dat sterke roster van Fnatic, dat sommige LEC-teams zou doen verbleken, bleek Vitality veruit superieur. Met een match van amper drie rondes als bewijs.

Wees gerust, je hoeft niet lang te wachten om te weten te komen welke teams zondag in de grote finale zullen spelen. De halve finales vinden plaats op dinsdag 3 en woensdag 4 mei, vanaf 17u! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top