Nadat ze de lente-editie van de European Masters op zak staken, hebben de Fransen nu ook de zomercompetitie gewonnen na een 3-2 overwinning tegen Fnatic Rising. Karmine Corp is zo het eerste team in de geschiedenis dat twee keer op rij Europees kampioen wordt.

De spelers van Karmine Corp schreven zondagavond geschiedenis in de grote finale van de European Masters, een belangrijk toernooi in de Europese League of Legends-scene.

Een nieuw record

Nadat KCorp de Spring Split van de Franse League of Legends-liga won en zich in Europa bewees met de overwinning in de lente-editie van de European Masters, heeft het Franse team een nieuw statement gemaakt met een tweede opeenvolgende zege in het toernooi. Een primeur in de geschiedenis van Europese League of Legends.

Karmine werd vooraf gezien als de torenhoge favoriet. Toch bleek de finale een allesbehalve eenvoudige wedstrijd voor de Europese kampioen. Na twee simpele games kon Fnatic Rising zich herpakken. De uitdagers zaaiden twijfel bij de toeschouwers: zouden ze een reverse sweep te zien krijgen?

De zenuwen stonden strak gespannen tot in de laatste minuten van het duel. Fnatic Rising won de derde en vierde game, en trakteerden de kijkers op een hooggespannen laatste duel. In die ultieme clash werden de spelers van KCorp herenigd met enkele van hun favoriete kampioenen, als herinnering dat ze in alle omstandigheden op hun gemak zijn.

We zagen Cabochard met zijn veelbesproken Lee Sin, Saken met zijn Azir en de Belg Targamas met een allesverwoestende Tresh. Ondanks een gelijke start toonde KCorp zich dominant vanaf de tiende minuut. Die dominantie stopte niet: de Fransen waren op weg naar hun tweede Europese titel.

In een interview wil Jakub “Cinkrof” Rokicki, de jungler van KCorp, de rol van de andere Franse teams niet minimaliseren, te beginnen met Misfits Premier: “Ik ben ervan overtuigd dat Misfits ons gepusht heeft om vandaag onze beste match van het toernooi te spelen. Fnatic heeft erg goed gespeeld en ondanks de overwinning hebben we nog veel werkpunten als we progressie willen maken.”

De spelers van Kameto en Prime krijgen nog twee weken om zich voor te bereiden op de grote finale van de LFL, dat op 4 oktober plaatsvindt in Monaco. De Europese kampioen zal het opnemen tegen Misfits Premier, dat als eerste eindigde in de play-offs van het zomersegment.