Roeselare treft Menen in de finale van Euromillions Volley League en moet op zijn tellen passen

Sport |

De samenstelling van de finale van de Euromillions Volley League is bekend. Titelverdediger Roeselare zal het in de laatste ronde van de competitie opnemen tegen Menen. En die laatste kan genieten van een psychologisch voordeel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is bekend, het is uitgemaakt: Menen voegt zich in de finale van de Belgische hoogste klasse bij Roeselare. Op de laatste dag van de Champions Final Four moest het daarvoor nog voorbij, jawel, Roeselare. Na een thriller, die eindigde op 3-2 in het voordeel van de Menenaren, werd die andere topclub Maaseik uit de top 2 geflikkerd. Een finale zoals we die al vaak hadden gezien tussen Roeselare en Maaseik stond in de sterren geschreven, maar een heroïsche wedstrijd in Menen stond dat in de weg.

Zwarte beest van Roeselare

Sinds 2015 staan Roeselare en Maaseik elk jaar in de kampioenschapsfinale tegenover elkaar. Dit jaar dus een andere affiche, met Roeselare dat uitkomt tegen mogelijk zwart beest Menen. Wat op zaterdag gebeurde, had zich namelijk eerder op het seizoen ook al voltrokken: in november smeerde Menen Roeselare nog de eerste nederlaag van het seizoen aan in de kwartfinales van de beker. Twee maanden later deed de ploeg van coach Frank Depestele het kunststukje opnieuw over, in de reguliere competitie.

Naast Maaseik is Menen zo de enige ploeg die dit seizoen al van Roeselare kon winnen. Al liet Roeselare op de eerste dag van de play-offs zien waar het op stond door droog 3-0 te winnen. De komende weken bieden de kampioenswedstrijden zich aan, voor het West-Vlaamse Menen betekent dat het einde van een seizoen dat hen naar de hemel en de hel bracht. Enkele maanden geleden bleek de geldnood zo groot dat Menen uit de eerste klasse zou tuimelen. Dat euvel werd uiteindelijk opgelost, geld werd aangevoerd en kijk: wie weet wordt Menen nog kampioen.

Volg als Pickx Sports-abonnee de play-off finale tussen Knack Roeselare en Decospan VT Menen op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. Geen abonnee? Je kan de wedstrijd ook volgen op de open zender op Pickx Live. Eerste afspraak van de best of 5: komende vrijdag 29 april, vanaf 19u55.

(Nog) geen Pickx Sports-abonnee ? Dan kan je de wedstrijd ook volgen op Pickx Live (zender 11).

Bekijk alle sportwedstrijden thuis of onderweg met de Proximus Pickx-app of op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top