One day, one goal: Samir El Gaaouiri verslaat Simon Mignolet op acrobatische wijze

Jupiler Pro League | In het Belgische voetbal worden jaarlijks tal van heerlijke doelpunten gescoord. In het seizoen 2009-2019 speelde KSV Roeselare in de Belgische eerste klasse en zij moesten toen onder meer aan de bak op het veld van STVV. Voor Samir El Gaaouiri werd het een dag om nooit meer te vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

STVV-Roeselare was geen affiche die tot de verbeelding sprak, maar op 22 augustus 2009 zagen de 7.484 aanwezige fans op Stayen een absoluut werelddoelpunt. De Kanaries, die dat seizoen bijzonder knap vierde werden, kwamen na de rust op achterstand. En hoe!

Geniale ingeving

Roeselare ging in de 64ste minuut in de aanval en de bal werd aan de rechterzijde in het strafschopgebied gedropt. Samir El Gaaouiri kreeg het leer hoog en iets achter zich aangespeeld, wat zeker niet de ideale assist was. De Nederlandse flankaanvaller, die die zomer transfervrij was overgekomen van VVV Venlo, kwam echter met een geniale ingeving.

Hij besloot om voor een 'byciclette' te gaan, raakte het leer op perfecte wijze en de bal vloog hoog in de korte hoek voorbij een kansloze STVV-doelman Simon Mignolet. De Kanaries wisten nadien de bakens nog te verzetten en Jonathan Wilmet en Ibrahima Sidibe zorgden nog voor een 2-1-zege. STVV werd dus knap vierde, terwijl Roeselare dat seizoen op een voorlaatste plaats eindigde met amper 18 punten. Het degradeerde naar tweede klasse.

Transfer van Bony

Voor El Gaaouiri was de geweldige treffer geen opstap naar een topclub. Hij was dat seizoen goed voor 6 goals in 22 wedstrijden, maar hij verliet Roeselare al na één seizoen. Hij bleef maar liefst zeven maanden zonder club en dan vond hij onderdak bij het Nederlandse AGOVV. Daar bleef hij amper vier maanden en nadien zat hij weer zes maanden zonder contract bij een ploeg. Hij verraste daarna met een transfer naar Police United F.C. in Thailand. Daar speelde hij uiteindelijk drie seizoenen en in 2015 hing hij op amper 31-jarige leeftijd de schoenen al aan de haak.

El Gaaouiri is tot op heden voetbalmakelaar en is gevestigd in Dubai. Hij was enkele jaren geleden onder meer de makelaar die de transfer van Wilfred Bony, ex-Manchester City, naar Al-Ittihad regelde.

Fan van deze reeks? Ontdek dan hoe Bart Goor Sinan Bolat het nakijken gaf.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top