One day, one goal: Bart Goor laat Sinan Bolat aan de grond genageld staan

Jupiler Pro League | Standard startte aan het seizoen 2009-2010 als kampioen van België, dit voor de tweede keer op een rij. Van bij de start leken de Rouches wat last te hebben van decompressie. Iets wat Germinal Beerschot en vooral Bart Goor op speeldag 2 niet erg vonden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kroonde zich op 24 mei 2009 opnieuw tot kampioen van België. De titelstrijd had heel wat voeten in de aarde. Zo moesten testwedstrijden met RSC Anderlecht bepalen wie kampioen van België zou worden. Je weet wel, de beruchte testmatchen die er kwamen nadat Bryan Ruiz van KAA Gent in de laatste minuten van de slotspeeldag een penalty miste tegen Standard.

Amper twee maanden later trok het nieuwe seizoen zich op gang, iets wat maar stroef gebeurde bij Standard. Thuis werd er op de openingsspeeldag 2-2 gelijkgespeeld tegen Sint-Truiden. En op speeldag twee zag het er na 72 minuten ook niet bepaald goed uit op het veld van het toenmalige Germinal Beerschot.

Goal van het jaar

Standard, met nog steeds toppers als Steven Defour, Axel Witsel, Milan Jovanovic, Igor de Camargo en Dieumerci Mbokani tussen de lijnen, had moeite om zijn stempel te drukken op het Kiel. Ook bij GBA liepen er kleppers rond met onder meer Philippe Clement, Ivan Leko en Bart Goor.

Die laatste arriveerde in het midden van vorig seizoen bij Germinal Beerschot, dit na 3,5 jaar de kleuren van Anderlecht verdedigd te hebben. Van uitbollen was er hoegenaamd nog geen sprake, getuige zijn goal op die tweede speeldag tegen Standard. Zo krulde hij aan de rand van het strafschopgebied met de linkerwreef de bal heerlijk voorbij een verbouwereerde Sinan Bolat. Het doelpunt zou een half jaar later bekroond worden tot mooiste doelpunt van het jaar in België

Toch zou GBA de partij niet al winnend afsluiten. Net voor het aantikken van de 80ste minuut legde Jovanovic de definitieve 1-1-eindstand vast. Kampioen Standard startte bijgevolg met een 2 op 6 aan de competitie en zou nooit meer het niveau halen van de voorgaande jaren. De Rouches sloten het seizoen af op een magere zevende plaats.

Volgend seizoen opnieuw in 1B te bewonderen

Het verhaal van GBA kennen de meeste mensen intussen wel. De fusieclub zou in 2013 nogmaals ter ziele gaan nadat het failliet werd verklaard. KFCO Wilrijk gooide, net als Germinal Ekeren in 1999, een reddingsboei naar Beerschot. Op enkele jaren tijd promoveerde de club van eerste provinciale richting de Jupiler Pro League. Dit seizoen liep het echter niet meer op het Kiel en werd Beerschot veroordeeld tot degradatie naar 1B.

Bart Goor tenslotte sloot in 2014 zijn carrière af bij Dessel Sport. Weldra zal hij opnieuw in 1A te bewonderen vallen. Tegenwoordig werkt Goor als assistent van Jonas De Roeck bij KVC Westerlo, net als Mo Messoudi. De club uit de Kempen kroonde zich tot kampioen in 1B en mag dus volgend seizoen opnieuw meedoen met de grote jongens.

Bekijk hieronder de beauty van Bart Goor, die later dus verkozen werd tot goal van het jaar.

Fan van onze reeks 'One dag, one goal'? Lees dan even verder over het magische moment van doelman Frédéric Herpoel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top