Alles wat je moet weten over de Masters in Reykjavik

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze zondag 10 april gaan de eerste Masters van het VCT 2022-circuit van start. We geven je alle details over deze competitie waarin de beste spelers ter wereld tegenover elkaar zullen staan, inclusief enkele Belgen…

VALORANT-fans verheugen zich, want na enkele maanden van kleine competities gaat het eerste grote evenement van de World Circuit van 2022 dit weekend eindelijk van start. De beste teams van over de hele wereld zullen zich verzamelen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik, voor de eerste Masters van het seizoen.

Teams van over heel de wereld

Voor de gelegenheid stuurt elke regio van het competitieve VALORANT-circuit een ??of meer vertegenwoordigers naar het toernooi. Alle teams hebben zich gekwalificeerd via de verschillende Challengers-evenementen die de afgelopen maanden zijn gespeeld.

Voor Europa hebben drie teams hun ticket veiliggesteld: G2 Esports, Fnatic en Team Liquid. Die laatste mocht oorspronkelijk niet deelnemen, maar FPX kon geen volledig roster samenstellen voor het evenement en moest dus forfait geven. Team Liquid eindigde als vierde tijdens het Challengers-evenement en werd daarom geselecteerd om het team te vervangen.

We krijgen dus de kans om de gebroeders Benrlitom, Nivera en Scream, te zien deelnemen aan de competitie als vertegenwoordigers van ons land en Europa. Tijdens de VALORANT Champions verloren onze landgenoten van wereldkampioen Ascend in de halve finale van het evenement.

Het format:

Net als in voorgaande edities worden acht van de twaalf gekwalificeerde teams ingedeeld in twee poules die in een GSL-format worden betwist, telkens met Bo3-wedstrijden.

Ook de dubbele eliminatieronde wordt in een Bo3-format gespeeld. De beste vier rosters uit de groepsfase voegen zich bij de topteams van de Challengers.

De agenda:

Het startschot van de competitie wordt zondag 10 april om 17:00 gegeven met de eerste wedstrijd van de groepsfase. We moeten wachten tot 13 april om te weten wie gekwalificeerd is voor de play-offs. Die gaan de volgende dag van start, op 14 april.

De twee halve finales worden gehouden op 22 en 23 april. Op zondag 24 april wordt de grote finale gespeeld, de echte beslissing van de competitie. Deze laatste drie wedstrijden worden gespeeld met een BO5-format.

Uiteraard zal je alle nieuwtjes over de competitie en info over onze Belgische vertegenwoordigers kunnen terugvinden op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top