Peter Van de Veire stopt bij MNM

Muziek |

Na 13 jaar stopt Peter Van de Veire vandaag officieel met zijn ochtendshow bij MNM. Morgen sluit de uitbundige MNM-dj écht af met een groot afscheidsfeest in het Sportpaleis, maar vanaf dan kan Van de Veire eindelijk rustig ontbijten met zijn gezin. Tegen Story vertelde hij dat hij nog niet precies weet hoe zijn toekomst er voortaan zal uitzien maar stoppen met werken gaat hij zeker niet doen. Een kort bloemlezing van zijn carrière.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van de Veire (50) begon zijn mediacarrière bij de Oost-Vlaamse televisiezender AVS waar hij onder meer reportages voor maakte maar het is via Ketnet dat hij binnenraakte bij de openbare omroep. Of zijn kort verleden als deur-tot-deur-stofzuigerverkoper hem toen geholpen heeft, is niet duidelijk maar Van de Veire windt er ook geen doekjes om dat het een mooie leerschool was om zijn verbale talenten aan te scherpen (al wist hij wel geen enkel toestel te verkopen).

Samen met Steven Van Herreweghe presenteerde hij vervolgens Studio Ket, de voorloper van Karrewiet, om in 1999 via een ommetje bij Canvas bij Studio Brussel te belanden waar hij op zondagochtend ‘De Afrekening’ presenteerde. Opmerkelijk: het was de eerste keer dat Van de Veire een radiostudio vanbinnen te zien kreeg. Een paar jaar later maakte hij voor diezelfde jongerenzender ‘De Grote Peter Van de Veire Show

De eerste stem van MNM

In 2009 stond Van de Veire dan mee aan de wieg van MNM, een nieuw VRT-radiomerk. Die start verliep nogal chaotisch, en dat is nogal zacht uitgedrukt. De zender was er absoluut niet klaar voor. Zelfs de websitenaam mnm.be was niet meer beschikbaar. Het is bijgevolg niet verwonderlijk dat Van de Veire het als de grootste tegenslag van zijn carrière bestempelde, ook omdat hij in een gigantische mediastorm terechtkwam.

Dat overkwam hem goed tien jaar later trouwens nog eens toen hij op MNM naar buiten bracht dat er naaktbeelden van hem circuleerden die hij doorgestuurd had naar een vrouw die een mannelijke oplichter bleek te zijn.

Switchen tussen radio en tv

Radio maken en muziek draaien of aankondigen bleef evenwel de eerste passie van de uit het Oost-Vlaamse Waarschoot afkomstige Van de Veire. Toch maakte hij ook nog het mooie weer op tv: zo presenteerde hij ‘Big Brother’ voor VIER en het spelprogramma ‘Het Rad’, een nieuwe versie van het ‘Rad van Fortuin’.

Dat Van de Veire, hij bemande ook al het Glazen huis voor de allereerste en tweede editie van Music for Life, een echt radiobeest is, bewees hij in 2021 opnieuw toen hij 185 uur lang non-stop zonder te slapen op MNM presenteerde. Hij verbeterde hiermee het wereldrecord, al is dat inmiddels opnieuw verbroken met 198 uur.

Zot als Van de Veire is van het Eurosongfestival, zou het verwonderen als hij dit feest van de populaire muziek ook in de toekomst niet meer zou presenteren. Zei Van de Veire, ook een van de MIA’s-presentatoren die regelmatig terugkeert trouwens, immers niet dat “het Songfestival het leukste evenement ter wereld is en de menselijke warmte er potsierlijk mooi is”?

Voor de rest wil Van de Veire jong muzikaal talent blijven begeleiden. Dat doet hij via Les Flamands, een creatief huis dat hij samen met Miguel Wiels en Niels Destadsbader oprichtte.

En wordt het voor De Slimste Mens ter Wereld 2018 vooral een kwestie om af te kicken van de routine om elke werkdag tussen 19 en 20u te gaan slapen en om 3u23 op te staan om ochtendradio te presenteren. Zijn tweejarige zoontje Lex, Van de Veire heeft nog drie volwassen dochters uit een vorige relatie, zal er wellicht niet om rouwen om voortaan door papa naar school te worden gebracht. “Go with the flow”, Peter!


 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top