De familie Sharma komt naar Londen in het tweede seizoen van ‘Bridgerton’

Series |

Het tweede seizoen van 'Bridgerton' is net uit op Netflix. Ter gelegenheid van die release vertelt Proximus Pickx je wat meer over de verschillende personages die samen de familie Sharma vormen en die in het tweede seizoen net in Londen zijn aangekomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie 'Bridgerton' speelt zich af in de hogere echelons van de Londense bourgeoisie. Het is een wereld waarin tot nu toe vooral blanken aan bod kwamen. Maar in tegenstelling tot de romans van Julia Quinn waarop de serie is geïnspireerd, speelt Bridgerton zich af in een alternatieve geschiedenis met een raciaal geïntegreerd Londen waar mensen van kleur lid zijn van de hogere kringen, sommigen zelfs met titels verleend door de vorst. Het is een radicale koerswijziging die je tot voor kort niet mogelijk achtte in het genre van het Britse kostuumdrama.

In ’Bridgerton’ zijn de acht Bridgerton-broers en -zussen op zoek naar liefde en geluk en komen ze voor steeds moeilijkere keuzes te staan om hun doel te bereiken. Dit tweede seizoen concentreert zich op burggraaf Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en zijn zoektocht naar een echtgenote. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer de familie Sharma zijn rentree maakt in Londen. Een kort portretje van de belangrijkste leden van deze familie van Indische afkomst.

Kate Sharma

Simone Ashley speelt Kate Sharma, een slimme, eigenzinnige vrouw die geen tijd heeft voor de dwazen die belangstelling hebben voor Edwina, haar jongere zus. Als oudste besteedt ze al haar energie en aandacht aan het vinden van een partner voor Edwina. Na de dood van haar vader neemt Kate de zorg voor haar familie op zich terwijl haar moeder, Lady Mary, rouwt. Ze is trouw aan haar familie en zal alles doen wat nodig is om hun geluk te verzekeren, zelfs ten koste van haar eigen geluk. Wanneer ze Anthony Bridgerton ontmoet, is hij alles wat ze niet wil voor haar jongere zus. Ze heeft er geen moeite mee om hem frank te vertellen hoezeer ze hem en zijn lijst van huwelijkseisen afkeurt, een openhartige reactie die Anthony verbijsterd achterlaat...

Edwina Sharma

Edwina Sharma, gespeeld door Charithra Chandran, is het enige kind van Mary Sharma en de jongere halfzus van Kate Sharma. Ze is nog erg jong en vertrouwt zwaar op Kate's advies om een echtgenoot te vinden. Net als Kate is Edwina trouw aan haar familie en hecht ze waarde aan hun mening. Ze is leergieriger en leest graag. Ze vertrouwt Kate zelfs toe dat ze liever met een geleerde in plaats van met een traditionele gentleman zou trouwen. Ze wordt ook beschouwd als de schoonheid van de familie. In de trailer van seizoen 2 is Edwina Sharma op zoek naar een charmante en aantrekkelijke man. Het is duidelijk dat ze de aandacht trekt van de burggraaf. Maar staat ze ook open voor zijn avances?

Mary Sharma

Actrice Shelley Conn speelt Mary Sharma, de biologische moeder van Edwina Sharma en de stiefmoeder van Kate Sharma. Kate's moeder stierf toen ze nog jong was, en haar vader hertrouwde kort daarna met Mary. Mary ziet haar schoondochter als haar eigen kind: in haar ogen is Kate net als Edwina haar dochter. Ze heeft een sterke band met haar dochters. Mary is ook een weduwe. Na de rouw om haar man staat de financiële situatie van de familie onder druk, dus de reis naar Londen is belangrijk.

Newton

Dit is waarschijnlijk de echte ster van de familie. Deze goed in het vlees zittende corgi is van Kate, en hoewel zij dol is op Newton, is de rest van de familie niet zo dol op de hond. Hij is niet bang om plots bij een nietsvermoedend iemand op schoot te springen om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Newton is niet de slimste hond in Londen en haalt graag kattenkwaad uit. Newton zorgt vooral voor last voor Anthony en Edwina. In de officiële trailer van seizoen 2 is te zien hoe Newton naar Anthony gromt, en hem in een meer laat struikelen.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.




Lees ook:
Het succes van ‘Bridgerton’: deze geheimen schuilen achter de prachtige looks in de scènes

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top