Het succes van ‘Bridgerton’: deze geheimen schuilen achter de prachtige looks in de scènes

Films | Op 25 maart kan je eindelijk terug kijken naar nieuwe afleveringen van ‘Bridgerton’. Op Netflix gaat dan het tweede seizoen van de populaire reeks in première. Bij Proximus Pickx vertelt je meer over het verhaal, maar ook over de geheimen achter de prachtige outfits, kapsels en make-up kom je hier alles te weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ is roddelkoningin Lady Whistledown helemaal terug van weggeweest. Terwijl het eerste seizoen focuste op het leven van Daphne in een zoektocht naar de perfecte partner om mee te trouwen, is het nu de beurt aan haar broer Anthony Bridgerton. Het is nog maar de vraag of ook hij een geschikte partner kan vinden.

Anthony was in het eerste seizoen duidelijk nog niet op zoek naar een levensgezel, maar daar komt nu verandering in. Hoewel hij vroeger als dé vrijgezel bij uitstek door het leven ging, wil hij in dit seizoen op zoek naar iemand om mee te trouwen. De queeste naar een goede vrouw blijkt moeilijker dan verwacht, want wie wil met deze graaf trouwen? Hij lijkt zijn zinnen te zetten op Edwina Sharma. Zij komt uit een Indiaas gezin dat net in de stad aankwam. Maar terwijl Edwina op het eerste zicht een goede match voor Anthony lijkt, wordt hij misschien sneller verliefd op diens oudere zus Kate. Wie uiteindelijk zijn metgezel wordt, ontdek je vanaf 25 maart op Netflix!

Handige trucjes van de stylisten

Een van de redenen van het grote succes van deze reeks is ongetwijfeld het feit dat de scènes ons rechtstreeks terug in de tijd katapulteren. Vooral de decors en kostuums zorgen ervoor dat alles erg realistisch in beeld wordt gebracht. De 19e-eeuwse sfeer is in elk aspect van de reeks duidelijk, en zelfs de kleinste details zorgen ervoor dat alles net een tikkeltje mooier oogt. 

Hoewel Daphne en Simon niet langer als hoofdpersonage optreden in dit tweede seizoen, keren we toch nog even terug naar hun uiterlijk. Het kenmerkende kapsel van de jonge Daphne met krullende lokken die prachtig over haar voorhoofd vallen, is geïnspireerd op niemand minder dan Audrey Hepburn. In de film ‘War and Peace’ is de opvallende gelijkenis tussen beide actrices te zien. 

Ook bij Simon valt een opvallende look op. Het personage heeft nog steeds een baard die lijkt alsof hij al drie dagen niet werd geschoren en dat was in die tijd erg uitzonderlijk. Dit is een idee van René-Jean Page zelf, die op die manier zijn personage een rebelse look wilde geven, zonder de regels van de etiquette te volgen.

Tenslotte mogen we ook het karakter van Penelope niet vergeten. Dit seizoen blijkt haar rol prominenter te zijn. Bovendien deden de makers veel moeite om haar een frisse en jeugdige uitstraling te geven. Ze kreeg sproeten waardoor ze er onschuldig en openhartig uitziet. Maar schrik niet, want mevrouw Featherington zorgde in de laatste aflevering van het vorige seizoen voor een ferme verrassing. Opletten geblazen dus!

Ontdek het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ vanaf 25 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top