ESL Pro League XV: Team Vitality stelt teleur, FaZe Clan profiteert

Nieuws | Team Vitality uit de running, ENCE dat zich verrassend kwalificeerde, en een minder overtuigend FaZe dan in Katowice. Groep B van de ESL Pro League XV heeft de afgelopen week haar geheimen prijsgegeven. Dit is een korte terugblik op de groep, voor de competitie deze week verdergaat met groep C.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat groep A het 15e seizoen van de ESL Pro League opende, was het vorige week de beurt aan de teams in groep B. De groep, samengesteld uit FURIA, Team Vitality, ENCE, Outsiders, FaZe Clan en Sprout, had een paar verrassingen in petto.

Valse start voor Vitality

Wat meteen opvalt aan het scorebord, is de mislukte kwalificatie van het Frans-Deense Team Vitality-roster. Na een teleurstellend optreden tijdens IEM Katowice, lijken de mannen van zonic nog steeds geen manier gevonden te hebben om een aanvaardbaar niveau te bereiken.

Simpel gezegd: het team kon alleen winnen van Outsiders en Sprout. Deze prestatie strookt niet met de verwachtingen voor een roster van dit kaliber, dat gebouwd is om op grote titels te jagen. Maar tussen ambities en realiteit bestaat vaak een wereld van verschil. En Vitality heeft dat op de harde manier geleerd.

Een verrassend ENCE

ENCE zorgde dan weer voor een complete verrassing. De Finse organisatie wist de tweede plaats in de groep te bemachtigen, waardoor het zich plaatste voor de play-offs. Het roster zette een uitstekende prestatie neer en won van zwaargewichten als FaZe Clan, de recente IEM Katowice-kampioenen. Dit is geweldig nieuws voor het team, dat sinds de BLAST Pro Series 2019 in Madrid geen grote titel meer heeft gewonnen.

Het Braziliaanse FURIA heeft zijn gigantische fanbase niet teleurgesteld. De organisatie sloot de groepsfase af met vier overwinningen en één nederlaag. Het Braziliaanse roster zal dus als eerste aan de play-offs beginnen. Een tamelijk comfortabele plaats, gezien de namen van de gekwalificeerden en de teams die in de groepen van de komende weken zitten.

De FaZe Clan-spelers tijdens de groepsfase. – © ESL

De laatste gekwalificeerde van deze tweede groep: FaZe Clan! Hoewel het team zijn fans in de wedstrijden tegen ENCE en Outsiders een paar keer liet schrikken, wisten ropz & co zich toch te plaatsen. Voor Outsiders en Sprout is het toernooi afgelopen.

Deze week is het de beurt aan Party Astronauts, Team Liquid, GODSENT, Movistar Riders, BIG en de “Party” mix om te strijden om een plaats in de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top