Bali wordt gastheer van het WK esports 2022

Nieuws | Het WK esports, dat doorgaat van 27 november tot en met 8 december 2022, zal op het eiland Bali worden gehouden. De competitie wordt gespeeld op zes verschillende licenties, en er is een geldprijs van in totaal $500.000 voorzien, waar de verschillende gekwalificeerde landen om zullen strijden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We weten nu iets meer over de volgende editie van het WK esports! Voor zijn veertiende editie zal organisator IESF (International Esport Federation) de gekwalificeerde naties op het eiland Bali samenbrengen. De aankondiging, die gebeurde tijdens de slotceremonie van de editie van 2021 in Eilat, werd in januari door de federatie bevestigd.

Mobiele games maken hun intrede

De wedstrijd van dit jaar wordt op zes verschillende games gehouden. Hoewel Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, eFootball en TEKKEN 7 er dit jaar weer bij zullen zijn, heeft de organisatie besloten zich te concentreren op mobiele licenties. PUBG Mobile en Mobile Legends: Bang Bang maken dit jaar deel uit van de competitie.

Deze toevoeging is zinvol, gezien de grote populariteit van mobiele games in Zuidoost-Azië. Zulke competities zijn daar soms zelfs populairder dan competities van League of Legends of CS:GO. Een andere nieuwigheid van deze editie is dat er een CS:GO-toernooi op het programma staat, dat volledig is voorbehouden aan vrouwen. Dit is een nieuwe stap in de richting van de integratie van vrouwen in esports.

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis krijgt het evenement een geldprijs van $500.000. Dit bedrag wordt uiteraard over de zes titels verdeeld. Naar verwachting zullen meer dan 120 landen het evenement bijwonen.

Natuurlijk staat de Belgische federatie al op scherp om zijn beste vertegenwoordigers naar Bali te sturen. Voor het zover is, moeten die de open kwalificaties doorlopen om een ticket te krijgen. Gezien de prestaties van de Belg PikaH, die in 2021 de bronzen medaille won op TEKKEN 7, is de kans groot dat de jonge speler terugkeert om onze vlag te verdedigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top