België, gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen van de IESF, is naar huis teruggekeerd met een bronzen medaille op TEKKEN 7. De medaille, de enige voor ons land, werd gewonnen door speler Richard “PikaH” Donders, nadat onze DOTA 2-, Counter-Strike- en eFootball-teams zich moesten terugtrekken uit de competitie.

Afgelopen week ging in Eilat, Israël, het WK 2021 van de videogames door. Verschillende disciplines kwamen aan bod met basisgames als Dota 2 en Counter-Strike, maar ook met nichegames zoals TEKKEN 7, Audition en eFootball.

Hoewel België zich op vier van deze titels wist te kwalificeren, bleef onze delegatie uiteindelijk beperkt tot Richard “PikaH” Donders, die ons land vertegenwoordigde op TEKKEN 7. Door reis- en toegangsbeperkingen op Israëlisch grondgebied moesten onze vertegenwoordigers op CS:GO, Dota 2 en eFootball helaas hun deelname afzeggen.

PikaH nam het o.a. op tegen een speler uit Namibië

Een bijna foutloos parcours voor PikaH

PikaH begon goed aan het toernooi en won verschillende wedstrijden in de groepsfase. De Belg won van de Poolse, Nigeriaanse en Venezolaanse vertegenwoordigers en verloor slechts één duel, van de Indiase speler RCOOL. Een nederlaag zonder gevolgen, want onze vertegenwoordiger was al gekwalificeerd voor het vervolg van de competitie.

© IESF

In de play-offs, die in BO5-wedstrijden doorgingen, stond onze Belg tegenover de Namibische vertegenwoordiger. PikaH domineerde de wedstrijd, won met 3-0 en plaatste zich voor de kwartfinales en een duel tegen Griekenland. Opnieuw schitterde PikaH, die de wedstrijd won zonder een punt af te staan aan zijn tegenstander.

Helaas eindigde zijn parcours in de halve finale tegen Italië, dat zich wat later tot kampioen kroonde. Maar ondanks de teleurstelling kon onze vertegenwoordiger zijn laatste krachten verzamelen en in een ultieme strijd gooien tegen Venezuela voor de derde plek op het podium. PikaH won de wedstrijd met 4-1. Ons land verliet de competitie met een bronzen medaille, ruimschoots verdiend gezien de prestaties van onze speler.