‘Being The Ricardos’: Wie zijn Lucille Ball en Desi Arnaz?

Films | Het nu al bekroonde biografische drama ‘Being The Ricardos’ is een echte wervelwind. Een week lang zit je mee in de rollercoaster van het iconische tv-koppel Lucille Ball en Desi Arnaz voor en achter de schermen van hun sitcom ‘I Love Lucy’. Nicole Kidman en Javier Bardem leren je een les Hollywoodgeschiedenis die je niet gauw zal vergeten. Maar wie zijn Lucille Ball en Desi Arnaz?

Door MF

Deel dit nieuws

Lucille Ball: koningin van de B-films

Lucille Ball (1911-1989) wordt geboren in New York en verliest op vroege leeftijd haar vader, waardoor ze met haar broer en moeder bij haar grootouders gaat inwonen. Haar grootvader houdt van theater en stimuleert haar daarin. Lucille begint te dromen van een acteercarrière en schrijft zich op haar 17de in in de John Murray Anderson School for the Dramatic Arts, waar ze moet opboksen tegen de getalenteerde Bette Davis.Nadat haar leerkrachten tegen haar moeder zeggen dat ze het niet in zich heeft, geeft ze toch niet op. In haar twintiger jaren verhuist ze naar Hollywood, waar ze kleine rollen in de wacht sleept, bijvoorbeeld in ‘Roman Scandals’ (1933) en ‘Chatterbox’ (1936). Ze brengt veel temperament op de set, maar blijft tot haar spijt gecast worden in kleine rollen in B-films. Ze wordt dan ook de ‘Queen of the B’s’ genoemd.

Lucille Ball en Desi Arnaz: explosieve liefde

In 1940 speelt Lucille Ball samen met Desi Arnaz, een Cubaanse musicus, acteur en komiek, in de verfilming van de Broadway musical ‘Too Many Girls’. Ze worden op slag verliefd en trouwen meteen. De media smullen van hun relatie die erg explosief en wispelturig is. Om niet te veel te verklappen over ‘Being The Ricardos’, gaan we hier niet in op de specifieke situaties die het koppel doorworstelde.

Wanneer Lucille in 1948 veel succes oogst met het komische radioprogramma ‘My Favorite Husband’, vraagt CBS haar om er een tv-versie van te maken. Ze is akkoord, maar alleen als de rol van ‘husband’ gespeeld mag worden door haar man Desi, zodat ze meer tijd samen kunnen doorbrengen en hun huwelijk kunnen redden.

I Love Lucy

Lucille en Desi starten samen een eigen productiehuis ‘Desilu Productions’ en creëren samen ‘I Love Lucy’, dat een immense tv-hit wordt voor CBS en het tv-landschap voor altijd verandert. Als kijker volg je het leven van het getrouwde koppel Lucy (Lucille Ball) en Ricky Ricardo (Desi Arnaz). Lucy smeedt regelmatig plannen met haar beste vrienden Ethel (Vivian Vance) en Fred Mertz (William Frawley) en probeert op verschillende manieren de wereld van de showbizz binnen te treden. De serie is grappig en herkenbaar voor het publiek. ‘I Love Lucy’ eindigt in 1957 en wordt verdergezet onder andere namen. Vier van de zes seizoenen worden de meest bekeken seizoenen in de Verenigde Staten en de serie blijft enorm populair.

In 1960 scheiden Lucille en Desi. Lucille koopt Desi uit en wordt de eerste vrouw die hoofd is van een grote televisiestudio. Terwijl ze blijft acteren in populaire tv-shows, maakt ze professioneel erg goede beslissingen. Zo geeft ze groen licht voor series als ‘Star Trek’, ‘Mission: Impossible’ en ‘The Untouchables’, ook al wordt haar gezegd dat het te duur is. In 1967 verkoopt ze haar aandelen aan Gulf+Western voor zo’n 123 miljoen dollar, waarna ‘Desilu Productions’ getransformeerd wordt in ‘Paramount Television’, het tv-gedeelte van ‘Paramount Pictures’.

Being The Ricardos

Met ‘Being The Ricardos’ brengt regisseur en scenarist Aaron Sorkin (‘The Social Network’, ‘Molly’s Game’, ‘The Trial of the Chicago 7’) een belangrijk stuk tv-geschiedenis tot leven. De film vertelt het verhaal van het – soms té – gepassioneerde en getalenteerde koppel Lucille Ball (Nicole Kidman) en Desi Arnaz (Javier Bardem), terwijl ze samenwerken aan hun sitcom ‘I Love Lucy’ (1951-1957), maar ook serieuze huwelijksproblemen voor de kiezen krijgen. Op één week tijd krijg je drie bepalende gebeurtenissen in het leven van het koppel te zien.

Nicole Kidman won voor haar rol in ‘Being The Ricardos’ al een Golden Globe Award voor Best Actress in een drama en een AACTA International Award voor Best Actress. Voor de 94ste Oscars in maart zijn zowel Nicole Kidman (Best Actress), Javier Bardem (Best Actor) en  J. K. Simmons (Best Supporting Actor) genomineerd. Zeker kijken dus!

'Being The Ricardos' is beschikbaar via Amazon Prime Video.

Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top