Scoot Henderson wordt de grootste blikvanger tijdens de Rising Stars Challenge

Sport | Op de eerste avond van het All-Star weekend in de NBA staan jonge spelers in de schijnwerpers met de Rising Stars Challenge. Onder hen ook Scoot Henderson, een van de spelers van G League Ignite. Heel wat ploegen uit de NBA hebben hun pijlen nu al op de achttienjarige pointguard gericht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voorafgaand aan de hoogmis van zondag nemen de beste spelers uit de NBA het tegen elkaar op in de mythische All-Star game. Samen met heel wat andere wedstrijden en prestigieuze gebeurtenissen loopt het water van basketballiefhebbers nu al van hun lippen. De Rising Stars Challenge luidt vrijdag het begin van het All-Star weekend in met een duel tussen de beste jongeren van het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap. Of toch bijna, want de geselecteerde spelers zijn zowel rookies, tweedejaars als spelers van G League Ignite. 

De toekomstige nr. 1 van Draft 2023?

Van de rookies zullen uiteraard ook de belangrijkste kanshebbers voor de trofee van ‘Rookie of the Year’ aanwezig zijn. Onder meer Evan Mobley, Cade Cunningham, Scottie Barnes, Josh Giddey of zelfs Franz Wagner maken kans op de prestigieuze prijs. Bij de tweedejaars wordt vooral gekeken naar LaMelo Ball, de Rookie of the Year 2021, en de vicekampioen van vorig jaar Anthony Edwards. Zij speelden ook dit jaar op het hoogste niveau in de basketbalwereld. 

Het grote publiek krijgt de kans om vier nieuwe talenten te ontdekken die spelen bij Ignite, het ontwikkelingsteam van de G-League. Dat is de Amerikaanse minor League die door de NBA werd gecreëerd. Aden Hardy, Dyson Daniels en MarJon Beauchamp krijgen de kans om zichzelf te bewijzen tegen meer ervaren spelers. Maar het vierde goudhaantje, Scoot Henderson, trekt intussen al de aandacht van menig liefhebber. Sommigen zien hem als de toekomstige nummer 1 van de 2023 Draft. 

Een vleiende vergelijking met Russell Westbrook

De achttienjarige pointguard is al op jonge leeftijd een echt fenomeen. Hij werd de jongste profspeler in de geschiedenis van het Amerikaanse voetbal toen hij op zeventienjarige leeftijd op het hoogste niveau mocht aantreden. Buiten de NCAA, de competitie waarin vooral atleten van universiteiten en hogescholen spelen, maakte hij dit jaar al 31 punten, 6 rebounds en 5 assists. “Als je hem ziet trainen, zie je niet dat hij nog maar zeventien jaar is”, vertelde Ignite-coach Jason Hart aan Sports Illustraded. “Hij heeft een mentaliteit die geïnspireerd is op Kobe Bryant. Hij is enorm gefocust en vastberaden.”

Naast zijn karakter en motivatie om zijn droom van beste speler in de geschiedenis te worden, kan Scoot Henderson ook vertrouwen op het advies van zijn mentors. De speler heeft een buitengewone percussiesnelheid en een fenomenale kracht die door zijn jonge leeftijd alleen nog maar kan groeien. “Hij wordt een Russel Westbrook met een ferm schot”, analyseerde assistent-coach en trainer Chuck Person van de G League. Het wonderkind laat zich inspireren door de grootste spelers der aarde om in hun voetsporen te treden, maar kan dit weekend al beginnen door indruk te maken op de Rising Stars Challenge. 

Beleef het hele All-Star weekend op Eleven Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA-programma van de week op Eleven Sports:

Vrijdag 18 februari

  • Clorox Rising Stars (vanaf 3u op Eleven Sports 2)
Zaterdag 19 februari
  • State Farm All-Star Saturday Night (vanaf 2u op Eleven Sports 2)
Zondag 20 februari
  • 71ste NBA All-Star Game (vanaf 2u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top