Het All-Star Weekend 2022 brengt wat nieuwigheden voor de 75e verjaardag van de NBA

Sport | Reguliere basketbalspelers hebben een kleine pauze dit weekend in het NBA-seizoen met het traditionele All-Star Weekend. Daarbij worden de beste spelers van het huidige seizoen van verschillende competities samengebracht met als hoogtepunt de All-Star Game in de nacht van zondag op maandag. Je kan dit weekend volledig volgen dankzij Eleven Sports, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl veel NBA-spelers dit weekend het recht hebben om een paar dagen op adem te komen, zullen de beste onder hen de koffers moeten pakken om deel te nemen aan het All-Star Weekend in de buurt van Cleveland. Met dit evenement probeert de NBA hun franchise al een paar seizoenen een flinke boost te geven. In 2022 zal de NBA veel nieuwigheden introduceren voor het 75-jarig jubileum van de liga.

Zo zal Kobe Bryant worden geëerd met de nieuwe Kobe Bryant All-Star Game MVP Trophy, een trofee die nu zal worden uitgereikt aan de All-Star Game MVP, ter ere van de vroegtijdig overleden basketballegende. Deze trofee verwijst op verschillende manieren naar de voormalige Lakers-speler die in januari 2020 tragisch overleed bij een helikopterongeval.

Nieuw format voor de Rising Stars Challenge

Naast de competitie waar de grootste spelers elkaar bekampen, vinden we de jonge spelers op de eerste avond van All-Star Weekend in de schijnwerpers met de Rising Stars Challenge. Meestal plaatst het spel de beste jonge Amerikaanse spelers tegen de beste jonge buitenlandse spelers. Maar om de verjaardag van de NBA te vieren, hebben de leiders een nieuw concept geïntroduceerd. Vanaf nu zullen vier teams van zeven spelers meedoen aan een toernooi dat spectaculair belooft te worden.

In de halve finale kwalificeert het eerste team dat 50 punten behaalt zich voor de finale. Daar zijn 25 punten nodig om te winnen. Op het parket staan twaalf rookies en twaalf tweedejaars die worden vergezeld door vier spelers uit de G League Ignite. Voor de finale is er ook nog een nieuwigheid in petto: de Clutch Challenge. Daar moeten vier teams van twee spelers vanuit vijf verschillende posities op de vloer een schot mikken, als eerbetoon aan een reeks legendarische schoten in de geschiedenis van de play-offs.

Wedstrijd en sterrenmatch

Op zaterdagavond vinden op de vloer van het Rocket Mortgage FieldHouse maar liefst drie verschillende wedstrijden plaats: een wedstrijd voor driepunters, de Skills Challenge en tot slot de altijd spectaculaire Slam Dunk Contest. Deze show en spektakel in Amerikaanse stijl leidt naar hét moment bij uitstek waar iedereen zondag op wacht: de All-Star Game.

Twee teams zullen aantreden: Team LeBron onder leiding van Monty Williams en een geblesseerd Team Durant met Erik Spoelstra op de bank en een hele reeks sterren op het veld zoals Embiid, Antetokounmpo, Tatum, Butler, DeRozan, Jokic, Curry en Morant. Uiteraard zullen er in de All-Star Game verschillende verwijzingen zijn naar Kobe Bryant. Ter herinnering: de eerste drie kwarten van de wedstrijd staan op zichzelf, maar aan de einde van het derde kwart worden alle scores van de kwarten opgeteld. Bij de hoogste score van de twee voegen we 24 punten toe als eerbetoon aan Kobe Bryant. Op die manier komen we te weten welke score de twee kanshebbende teams moeten halen om het spel te winnen.

Volg het hele seizoen de NBA en het All-Star Weekend op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het All-Star Weekend-programma op Eleven Sports 2:

Zaterdag 18 februari

  • Clorox Rising Stars - vanaf 3u
Zondag 19 februari
  • State Farm All-Star - zaterdagnacht vanaf 2u
Maandag 20 februari
  • 71ste NBA All-Star Game - begint om 2u

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top