LeBron James blijft rijpen als een goede wijn

Basketbal | De NBA-seizoenen komen en gaan, maar één naam blijft een vaste waarde: zelfs in zijn 19de seizoen op het parket rijgt LeBron James de hoogtepunten aan elkaar. Op de basketballer bij de Lakers en liefhebber van goede wijn hebben de jaren geen vat. Integendeel zelfs.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorig seizoen liep LeBron James voor het eerst in zijn carrière een blessure op waardoor hij een maand aan de kant moest blijven staan. Sommige kwatongen beweerden toen al dat de valavond van zijn carrière nabij was. En toen hij dit seizoen weer langs de zijlijn startte, stak hetzelfde gefluister de kop op.

Maar nu de Chosen One, die intussen al 37 jaar oud is, weer op het parket staat, zijn de criticasters stil. Hij lijkt sterker te spelen dan ooit tevoren. De Lakers maken een zeer wisselvallig seizoen door, maar halfweg het seizoen staan ze er wel nog, en dat is grotendeels te danken aan LeBron. Anthony Davis is net weer terug en Russell Westbrook is in zijn nopjes als spelverdeler terwijl LeBron de ene knalprestatie na de andere neerzet. Die drie spelers houden de hoop op een goed seizoenseinde en zelfs een plekje in de play-offs in leven voor de Lakers.

Altijd aan de top

In 35 wedstrijden dit seizoen liet LeBron James hallucinante statistieken optekenen. Hij scoort gemiddeld 29 punten en realiseert zo’n 7 rebounds en 6 assists per wedstrijd. Niet slecht voor een 37-jarige. Hij is goed op weg om de best scorende speler van de NBA te worden dit seizoen als hij Kevin Durant van de Nets kan inhalen. Die Nets waren deze week nog enkele maten te klein voor de Lakers, waar LeBron een demonstratie gaf met 33 punten, 7 rebounds, 6 passes, 2 onderscheppingen, 2 counters en geen enkele keer balverlies.

Zoals de koning van het parket zelf zegt, voelt hij zich heel goed op dit moment. “Ik heb er geen behoefte aan om elke avond 30 punten te maken, maar ik verkeer wel in een van de beste aanvallende periodes van mijn carrière. En ik ben niet van plan om het daarbij te laten. Ik voel me super, ik shoot heel goed. (…) Zowel van op de vrijworplijn als dieper in het veld gaat het goed. En ik ben efficiënt in de cirkel. Ik begin niet aan een wedstrijd met het idee dat ik 30 punten moet maken om het team in de wedstrijd te houden. Ik speel het spel en de punten komen vanzelf”, legde hij eerder deze week uit aan ESPN.

Ligt het aan de wijn?

Net als een goede fles wijn, wordt LeBron James elk jaar opnieuw beter. En de basketter uit Akron heeft net een grote voorliefde voor het druivennat, sinds hij die op 30-jarige leeftijd ontdekte. Op sociale media toont hij regelmatig zijn beste flessen, die hij bewaart in een enorme wijnkelder onder zijn huis. Hij praatte er enkele jaren geleden zelfs over bij NBC Sports. “Ik wilde veel bijleren over wijn, dus dat heb ik gedaan. Het is echt heerlijk om in een goed wijnland te wonen. Ik heb gehoord dat wijn goed is voor het hart. En ze zeggen dat ik in de beste vorm van mijn leven verkeer, net nu ik elke dag wijn drink. Ik leid daaruit af dat het aan de drank ligt.”

Hij gaf in 2018 zelfs toe dat hij de liefde voor wijn deelt met zijn kinderen, die toen pas 11 en 14 jaar oud waren. Het Amerikaanse publiek lag er wonderwel niet wakker van. “Mijn jongens zijn 11 en 14 jaar oud, maar erg volwassen. Ja, ze drinken wijn. Volgende week beginnen ze ook met de auto te rijden (lacht). Wit of rood, dat maakt niet veel uit, ze drinken wat mama en papa aan tafel drinken. Het is mijn schuld, niet die van hun moeder.” Rest ons nog te zeggen dat je best met mate en niet op een al te jonge leeftijd geniet van wijn. In tegenstelling tot LeBron, die voor alle leeftijden is.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Zaterdan 29 januari:

  • Charlotte Hornets – LA Lakers: om 1u op Eleven Sports 2
  • New Orleans Pelicans – Boston Celtics: om 1u op Eleven Sports 2

Zondag 30 januari

  • Golden State Warriors – Brooklyn Nets: om 2u30 op Eleven Sports 2
  • Atlanta Hawks – LA Lakers om 19u op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top