Anthony Davis maakt rentree bij Lakers: kunnen ze winnen tegen de Nets?

Basketbal | De LA Lakers zijn maandag opnieuw de boot in gegaan en deze keer was Miami Heat de beul van dienst. Coach Frank Vogel slaagt er niet in om een reeksje neer te zetten met zijn team, maar misschien komt daar met de terugkeer van Anthony Davis verandering in. Hij maakt zijn opwachting tegen de Brooklyn Nets na een vervelende knieblessure die al vijf weken lang aansleept.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Lakers bevinden zich al enkele weken in de hoek waar de klappen vallen. Het basketbalteam uit het Amerikaanse Los Angeles heeft dit seizoen al meer partijen verloren (24) dan gewonnen (23) en staat daarom op een teleurstellende achtste plaats in de Western Conference. Vooral de blessure van Anthony Davis lijkt het team parten te spelen. Die saga lijkt bijna van de baan te zijn en daar is vooral ene LeBron James heel blij mee.

Hulp voor King James

LeBron James deed er de voorbije weken nochtans alles aan om zijn team vooruit te helpen zonder Davis. Tijdens de laatste wedstrijd, die de Lakers verloren van Miami Heat, maakte hij 33 punten, 11 rebounds en 4 assists. Eén van zijn acht ondernomen driepunters gingen binnen en acht van zijn elf aangevangen free throws vielen door het net. Ondanks zijn goede resultaten viel het op dat King James eigenlijk in zijn eentje de boel overeind moest houden. Hij kreeg wel hulp van Russel Westbrook maar dat bleek lang niet voldoende te zijn om weerstand te bieden tegen Miami. LeBron en de Lakers moesten bijgevolg de wet van de sterkste ondergaan en dat al voor de vijfde keer in hun laatste zeven wedstrijden.

Op individueel vlak draait LeBron James een aardig seizoen. Hij maakt dit seizoen gemiddeld 29 punten per wedstrijd, heeft een field goal percentage van 51,8 procent en geeft gemiddeld 6,3 assists per wedstrijd. Wat puntenaantal betreft moet Lebron James dit moment enkel zijn meerdere erkennen in Kevin Durant die deze jaargang gemiddeld 29,3 punten per wedstrijd scoort.

LeBron James kan trouwens nog steeds aanspraak maken op de titel van beste speler uit de geschiedenis van de NBA wat puntenaantal betreft. Die titel staat momenteel op de naam van Kareem Abdul-Jabbar met een score van 38387. LeBron James heeft momenteel een score van 36881 en dat zijn er ‘slechts’ 2006 punten minder dan Abdul-Jabbar. Om deze NBA-legende van zijn troon te stoten zal LeBron James een team nodig hebben dat op zijn beurt wat overmacht kan uitbouwen in een wedstrijd en misschien kan Anthony Davis hier soelaas bieden.

Vuurwerk door LeBron en Davis

De geschiedenis leert ons dat het samenspel tussen LeBron James en Davis voor heel wat vuurwerk kan zorgen. Beide heren hadden in 2020 immers een groot aandeel in de 17e NBA-titel uit de geschiedenis van de Lakers waarna kenners en critici Davis een grote carrière voorspelden. Die voorspelling kwam helaas niet uit: de carrière van de power-forward belandde namelijk op een zijspoor, al kan de 28-jarige Davis nog steeds zeer behoorlijke statistieken voorleggen. Dit seizoen maakt hij per wedstrijd bijvoorbeeld gemiddeld 23,3 punten, 9,9 rebounds en 2,9 assists. Davis had moeite om voor zijn blessure zijn stempel te drukken bij de Lakers, maar werd toch gemist tijdens zijn afwezigheid.

Coach Frank Vogel ziet zijn poulain in ieder geval graag terugkeren, maar zal ook moeten puzzelen om de Lakers-machine vlot te doen draaien. Dat beaamt ook Russel Westbrook: “Elke keer je een speler zoals Anthony Davis opnieuw wil inpassen in de ploeg, verander je in feite het hele team. Bovendien is Davis in staat om heel wat dingen te doen die andere spelers dan weer niet kunnen. Zowel ik als LeBron James zullen hem helpen om zijn ritme terug te vinden”, aldus Westbrook tegenover journalisten van de Los Angeles Times. We zijn benieuwd of beide heren Davis genoeg op sleeptouw hebben kunnen nemen naar aanloop van de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets.

Volg de NBA het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA-programma van deze week op Eleven Sports:

Dinsdag 25 januari
  • Brooklyn Nets - LA Lakers: vanaf 01u30 op Eleven Sports 2
Vrijdag 28 januari
  • Charlotte Hornets - LA Lakers: vanaf 01u00 op Eleven Sports 2
Zaterdag 29 januari
  • New Orleans Pelicans - Boston Celtics: vanaf 00u00 op Eleven Sports 2
  • Golden State Warriors - Brooklyn Nets: vanaf 02u30 op Eleven Sports 2
Zondag 30 januari
  • Atlanta Hawks - LA Lakers: vanaf 19u00 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top