Voorzitter Lille OSC reageert op aantijgingen Moeskroen

D1B Pro League | Ten gevolge van de nieuwe spelersstaking bij RE Moeskroen besloot het bestuur van Les Hurlus om een communique de wereld in te sturen waarin het de verantwoordelijkheid van de huidige malaise vooral bij Lille OSC legde. Maar bij de Franse kampioen zijn ze not amused met de aantijgingen van de voormalige partner van net over de grens.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voorzitter Olivier Létang liet zich afgelopen weekend tijdens een persconferentie uit over de nieuwe escalatie in de woordenoorlog die sinds enkele maanden heerst tussen beide teams. "Mijn gedachten gaan in eerste instantie uit naar de spelers, de medewerkers en de fans van Moeskroen, want zij zitten nu in een moeilijke positie", vertelde de voorzitter van Lille OSC bij Le Petit Lillois. "Maar onze overeenkomst met Moeskroen dateert van het seizoen 2020/2021 en liep op 30 juni van vorig jaar af."

Dat er nu zware financiële problemen zijn bij Moeskroen en dat er daarvoor met de vinger gewezen wordt naar Lille OSC, vindt Létang dan ook niet terecht. "Toen we vorig seizoen bij Lille OSC aankwamen was de situatie op z'n zachtst gezegd precair. Momenteel gaat het redelijk goed; zowel sportief als financieel. Maar we kunnen niet alles rechttrekken wat er fout is gegaan. Lille OSC betaalde destijds een vrij groot bedrag aan Moeskroen (zo'n vier miljoen euro) terwijl er een kostprijs werd geraamd van 2,2 tot 2,5 miljoen euro. Maar Lille OSC was geen eigenaar, noch aandeelhouder, noch sponsor van Moeskroen. We werken nu aan een toekomst voor Lille, niet aan eentje voor Moeskroen of voor het Belgisch voetbal. De zaak is momenteel in handen van de advocaten. Wij verdedigen de belangen van LOSC en we willen dat in alle eerlijkheid en openheid doen. Maar zoals reeds gezegd, is de overeenkomst die er was met Moeskroen al een tijdje afgelopen...".

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top