Moeskroen reageert op financiële malaise door schuld bij Lille OSC te leggen

D1B Pro League | RE Moeskroen heeft officieel gereageerd op het nieuws van de (nieuwe) spelersstaking. De club bevestigde dat er problemen zijn met het tijdig uitbetalen van de salarissen, maar legt daarvoor toch vooral de schuld bij Lille OSC. Beide clubs werkten een tijdje samen, maar leven inmiddels al een tijdje op voet van oorlog.

Door Proximus

Deel dit nieuws


"Het management ontkent niet dat de club de afgelopen maanden problemen had om de salarissen te betalen, maar het wil erop wijzen dat deze delicate situatie alleen te wijten is aan het eenzijdige besluit van Lille OSC om haar verplichtingen niet meer na te komen", klinkt het in een officieel communiqué.

"Tijdens de samenwerking tussen beide clubs had Moeskroen haar kosten aanzienlijk moeten verhogen omdat het een grote groep LOSC-spelers moest verwelkomen in ruil voor een financiële deal", gaat het verder. "Hierdoor konden spelers als Koffi of Onana bijvoorbeeld de kneepjes van het vak leren in een Belgisch profkampioenschap in plaats van weg te kwijnen in een Frans amateurkampioenschap. Daarnaast profiteerde Lille OSC ook van de media-aandacht voor die spelers en dus van een financieel gewin."

"Het is de niet-naleving van deze overeenkomst die de club vandaag in deze delicate situatie brengt. De Franse club is ons een aanzienlijk bedrag verschuldigd waarmee we dit seizoen zonder de minste moeite de eindjes aan elkaar hadden kunnen knopen. De directie van de club benadrukt dat er hard wordt gewerkt aan oplossingen om de continuïteit van de club te waarborgen. Verschillende opties worden momenteel bestudeerd en we zijn optimistisch dat er binnen een redelijke termijn eentje zal worden voltooid", besluit de club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top