Kloppen de vele fantheorieën over ‘Spider-Man: No Way Home’?

Films | Net na de aankondiging van ‘Spider-Man: No Way Home’ sloegen fans wereldwijd aan het denken. Zou Iron Man nog een rol spelen in het universum van de superhelden? En in welke vorm dan? En hoe zit het met de oude bekenden in de nieuwe film? Proximus Pickx zocht het voor je uit maar opgelet: er zijn spoilers in aantocht!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we beginnen bij de nanotechnologie en artificiële intelligentie die Tony Stark (Robert Downey Jr.) ontwikkelde in de Marvel-films. Die was meer dan eens van levensbelang om de mensheid te behoeden tegen het kwaadaardige gespuis. Denk maar aan de JARVIS-computer en de vele hoogtechnologische uitbreidingen voor de pakken van andere superhelden die nodig waren om de wereld te helpen beschermen.

Omdat de technologie al zo’n grote rol heeft gespeeld in de films, ontwikkelden fans kort na de dood van Iron Man in 'Avengers: Endgame' (2019) heel wat theorieën waarin ze opperden dat de verhaallijn van Tony Stark nog niet afgelopen was. Volgens de fans zou de overleden Tony Stark immers blijven voortleven in toekomstige films, en dat via zijn technologie. Die hypotheses van de fans lijken te kloppen want uit één van de ‘Spider-Man: No Way Home’-trailers blijkt dat de nanotechnologie van Stark op het verlanglijstje is komen te staan van superhelden uit andere universums.

Oude bekenden als schurken

Die schurken worden gespeeld door oude bekenden. Marvel koos ervoor om de Amerikaanse acteur Alfred Molina opnieuw te laten opdraven als ‘Dr. Octopus’, zoals hij dat deed in ‘Spider-Man 2’ uit 2004. Acteur Thomas Haden Church speelt opnieuw ‘Sandman’, een rol die hij ook op zich nam in ‘Spider-Man 3’ uit 2007 en de inmiddels legendarische acteur Willem Dafoe kroop voor de nieuwste film wederom in de huid van de ‘Green Goblin’.

Fans van de eerste ‘Spider-Man’-trilogie worden dus op hun wenken bediend maar daar stopt de pret niet. Het is immers ook bekend dat acteur J.K. Simmons terugkeert als de cynische hoofdredacteur J. Jonah Jameson die in 2002 de jacht op Spider-Man opende via artikels in de fictieve New Yorkse krant ‘Daily Bugle’. Bovendien maken acteurs Tobey Maguire en Andrew Garfield opnieuw hun opwachting om de nieuwste reïncarnatie van Spider-Man (Tom Holland) een handje te helpen.

Wist jij trouwens dat Tom Holland een steengoede balletdanser is? Meer weetjes over de acteur kom je hier te weten!

Ontdek de meest spannende ‘Spider-Man’-films, inclusief ‘Spider-Man: Far From Home’ en ‘Spider-Man: Homecoming’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top