Vijf leuke weetjes over ‘Spider Man’-ster Tom Holland

Films |

Je kent Tom Holland waarschijnlijk als een van de Marvel-acteurs. Of in ieder geval als de man die sinds 2016 Spider-Man vertolkt, van ‘Captain America: Civil War’ tot ‘Spider-Man: No Way Home’. Maar je weet waarschijnlijk niet alles over de 25-jarige acteur. Proximus Pickx presenteert enkele leuke weetjes over de man die Peter Parker speelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij ontdekte zijn nieuwe rol via Instagram

Ongelooflijk maar waar: Tom Holland kwam erachter dat hij was gecast als Spider-Man tijdens het surfen op Instagram. De acteur wist nog niet dat hij was uitgekozen om de rol van de iconische superheld te spelen, maar moest via het sociale netwerk zélf de aankondiging over zijn casting vinden, zonder dat hij persoonlijk op de hoogte was gebracht. Pas toen Holland doorklikte naar het officiële Marvel-account om de definitieve samenstelling van de cast te weten te komen, kreeg hij de bevestiging – niet via een telefoontje van Marvel zelf.

Tom Holland kent ballet

Als kind was Holland al fan van de liedjes van Janet Jackson. Zijn moeder gaf hem al op jonge leeftijd dansles. Later, toen hij de hoofdrol kreeg in ‘Billy Elliot, the Musical’, leerde de jonge ster ballet.

In een gesprek met Zendaya voor Interview Magazine vertelde Holland over het feit dat hij geplaagd werd om zijn dansen. “Ik ging naar een jongensschool waar ik rugby speelde, dus ballet was niet het coolste om te doen”, vertelde aan hij zijn partner, en hij onthulde ook dat hij oefende “in de gymzaal van de school” of “tijdens de lunch”.

Zijn favoriete Marvel-films

Tom Hollands favoriete Marvel-films zijn ‘Iron Man’, gevolgd door ‘Thor: Ragnarok’ en ‘Avengers: Endgame’. Met betrekking tot ‘Iron Man’ vertelde Holland aan IMDb dat hij gelooft dat de film “een van de beste superheldenfilms is. Niemand in de geschiedenis van de cinema zou ooit nog Tony Stark mogen spelen”, vindt Holland, die meteen ook Robert Downey Jr. feliciteerde met de glansrol.

Zijn favoriete Marvel-actrice

Tom Holland lijkt een boon te hebben voor actrice Elizabeth Olsen, die Wanda Maximoff speelt, ook bekend als Scarlet Witch. In een interview vroeg het Britse tijdschrift GQ aan Holland wat zijn favoriete personage in het Marvel Cinematic Universe is, en de acteur aarzelde niet om de ‘Rode Heks’ te noemen. “Ik vind Elizabeth Olsen supersexy en ook heel leuk. Ze was erg aardig tegen me op de première”, aldus de acteur.

Ongewaardeerd advies

“Ga uit en maak plezier”, luidde de raad die collega-acteur Mark Wahlberg in 2017 aan Tom Holland gaf. De laatstgenoemde stelde dat advies echter niet op prijs. Het was tijdens een aflevering van de Britse talkshow The Graham Norton Show dat Wahlberg zijn uitspraak deed. Hij stelde voor dat Tom, toen nog een nieuweling in Hollywood, “plezier zou maken” met zijn jongere broers, maar Holland liet nadien verstaan dat hij de suggestie om “iets geks te doen” niet apprecieerde.

‘Chaos Walking’ met Tom Holland is tot 13 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek ook ‘The Devil All the Time’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top