One day, one goal: Cristiano Ronaldo trakteert het publiek op een magische hak

Premier League | We mogen gerust stellen dat Cristiano Ronaldo een patent heeft op buitengewone doelpunten in zijn carrière. In dit artikel nemen we zijn finesse en zijn techniek onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We blikken even terug naar naar maart 2008, een periode waarin Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de lakens uitdeelden op het voetbalterrein: ze toonden toen al dat weinigen hen konden evenaren op voetbalgebied. En hoewel ze nog niet de ijzersterke reputatie genoten die ze nu hebben, brachten ze toen al buitengewoon voetbal ten tonele op de grasmat.

Aan het einde van het opmerkelijke seizoen 2007/2008 streden drie teams om de titel in de Premier League: Arsenal, Chelsea en het Manchester United dat de topscorer van de competitie in zijn rangen had, een zekere Cristiano Ronaldo. De debatten waren nog niet geopend en elk punt in het klassement was goud waard. United kon rekenen op hun Portugese ster voor assistentie bij het maken van  doelpunten.

Talent

In dat seizoen was Cristiano Ronaldo alomtegenwoordig, of het nu in de Champions League of de Premier League was. Hoewel hij in de zomer van 2003 in Engeland aankwam, kwam Cristiano Ronaldo pas in 2007 echt uit zijn schulp met zijn assists en zijn technische en spectaculaire spel. Het jaar daarop bevestigde de Portugees zijn status nadat hij als tweede eindigde in de rangschikking voor de Gouden Bal, juist achter Kaka.

Op 28 maart 2008 was Old Trafford gastheer van een wedstrijd tussen Manchester United en Aston Villa. De Mancunians wonnen makkelijk met 4-0, dankzij 3 assists van niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De Portugees was instrumentaal voor het succes in deze wedstrijd. In de 17e minuut van deze wedstrijd stuiterde de bal na een hoekschop van Ryan Giggs op een verdediger. Tussen de strafschopstip en het kleine rechthoekje stond Ronaldo paraat. Hij had het geluk dat de bal hem op het been raakte, ter hoogte van zijn broekspijp. Handig wist hij de bal te manoeuvreren naar zijn hiel en gaf vervolgens een hak richting het doel. Deze beweging verraste iedereen en belandde in het doel.

Op weg naar de Gouden Bal

Ronaldo sloot het seizoen af met 31 goals in 34 wedstrijden en de landstitel. In de Champions League maakte hij in totaal 8 doelpunten in elf wedstrijden. Daarbovenop won zijn ploeg de Champions League na een spannende finale tegen Chelsea die eindigde met penalty's. Daarna probeerde hij een vertrek naar Real Madrid af te dwingen, maar dat lukte hem niet. Zijn fans vergaven hem dat niet snel maar desondanks maakte hij hij een goede seizoensstart voordat hij in totaal elf doelpuntloze wedstrijden maakte in de Premier League.

Toch weerhield hem dat er niet van om op 2 december 2008 zijn allereerste Gouden Bal te winnen, vòòr Lionel Messi en Fernando Torres. Hij werd ook verkozen tot beste FIFA-speler van het jaar 2008. Dit werd het begin van een lange lijst van prijzen die de Portugees vandaag nog in zijn trofeekast heeft staan.

Ben je fan van deze reeks? Lees ons artikel over het indrukwekkende voetbaltalent dat Bas Dost toonde in een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top