Vijf sappige wist-je-datjes over Andrew 'Spider-Man' Garfield

Series | Andrew Garfield, die momenteel te bewonderen is in de muzikale dramafilm 'Tick, Tick... Boom!' op Netflix, kende zijn doorbraak in Hollywood met zijn rol van Spider-Man in 'The Amazing Spider-Man'. De Brits-Amerikaanse acteur had toen een relatie met zijn tegenspeelster Emma Stone. Tot zover geen verrassingen voor de doorsnee filmliefhebber. Met volgende vijf weetjes over Garfield zul je wél kunnen uitpakken wanneer je 'Tick, Tick... Boom!' kijkt met je vriendenclub.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Hij speelde als peuter al de rol van Spider-Man

Garfield droomt al sinds zijn derde van de rol van 'Spider-Man'. Er bestaat een schattige foto van de acteur als peuter, die poseert voor de camera in een Spider-Man-kostuum. De zaakwaarnemer van Garfield stuurde het kiekje achter de rug van zijn cliënt naar de filmstudio, in een poging om de rol van de superheld voor Garfield te strikken. Toen de acteur het superheldenpak op de filmset voor het eerst aantrok, kon hij zijn tranen amper bedwingen. Eindelijk speelde hij zijn jeugdidool op het grote scherm: zijn droom was in vervulling gegaan.

2. Hij was een gymnast op hoog niveau

Tijdens zijn jonge jaren in Groot-Brittannië was Garfield een turner op competitieniveau. Op een bepaald moment was hij zelfs de op twee na beste turner in Zuid-Engeland in de onderdelen paardensprong en vloeroefeningen. Hij haalde geen olympisch niveau, maar kon wel dankbaar gebruik maken van zijn acrobatische vaardigheden op de set van 'Spider-Man'. Naast turner was Garfield ook een begenadigd zwemmer. Hij beëindigde zijn sporttrainingen echter op zijn zestiende, toen hij gebeten werd door de acteermicrobe.

3. Hij zit niet op sociale media

Garfield is één van die zeldzame personen die zich afzijdig houden van sociale media. Hij erkent de waarde van sociale media als manier om te communiceren en contacten te onderhouden, maar beseft ook dat hij op het internet blootgesteld wordt aan een heleboel "nonsens". Hij heeft daarnaast meermaals te kennen gegeven moeilijk om te kunnen met de negativiteit die welig tiert op het internet.

4. Hij heeft de paus ontmoet

In de film 'Silence' uit 2016, geregisseerd door Martin Scorsese, speelde Garfield de hoofdrol van een Italiaanse missionaris: pater Sebastião Rodrigues. Tijdens de promotournee voor die film hadden de cast en crew een ontmoeting met paus Franciscus, die grapte dat Garfield "gewijd zou moeten worden vanwege de mate van voorbereiding die hij had gedaan voor zijn rol".

5. Hij heeft overgegeven in het toilet van Prince

In 2018 was Garfield te gast in 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'. Hij deed er een bijzonder sappige en lichtjes gênante anekdote uit de doeken: toen hij nog als onbekende toneelacteur audities deed in Hollywood en hij net het goede nieuws had vernomen dat hij in aanmerking kwam voor een eerste echte filmrol ('Lions for Lambs' uit 2007, met o.a. Tom Cruise, Meryl Streep en Robert Redford), belandde Garfield na de uitreiking van de Golden Globes met een kameraad op een afterparty in het huis van niemand minder dan Prince.

Hij stond in de wachtrij voor de badkamer, samen met beroemdheden Salma Hayek en Penelope Cruz. Eenmaal in de badkamer, gaf hij over in het toilet. Hij vertelde in de talkshow van Jimmy Fallon dat hij zich nadien "zo gelukkig voelde". "Ik dacht: 'Ik heb het gemaakt, dit is het'", dixit Garfield.

Bewonder hem in 'Tick, Tick... Boom!' op Netflix en in 'The Amazing Spider-Man' in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top