'Tick, tick ... Boom!', een nieuwe musical op Netflix

Films |
Er verschijnt binnenkort een nieuwe musical op Netflix, en niet een van de minsten! Met 'Tick, tick ... Boom!' levert 'Hamilton'-componist en schrijver Lin-Manuel Miranda zijn regiedebuut af. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over 'Tick, Tick ... Boom!'

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film vertelt het waargebeurde verhaal van componist Jonathan Larson. Hij is altijd al gepassioneerd geweest door muzikale komedie en droomt ervan om zijn eigen komedie te schrijven. Hij wijdt zijn leven aan zijn werk, zelfs als dat betekent dat hij op een loft zonder verwarming in New York moet wonen met andere opkomende talenten en als ober moet werken om zijn droom te bekostigen.
 
Tegelijkertijd schrijft hij zijn eerste musical, Superbia, een futuristische, rock'n'roll-versie van George Orwells klassieker '1984'. In het echte leven zou dit stuk nooit worden geproduceerd. De afwijzing zal hem inspireren tot het schrijven van het autobiografische 'Tick, tick ... Boom!' Het is uitgerekend dit stuk dat op het scherm wordt gebracht.
 
Larson schreef later 'Rent', zijn meest succesvolle musical. Hij stierf echter plotseling op 35-jarige leeftijd, dus zijn erkenning was grotendeels postuum. Als eerbetoon aan de componist heeft Lin-Manuel Miranda deze film geregisseerd.
 
Dubbel autobiografisch
 
Hoewel deze film het levensverhaal vertelt van Jon Larson, zijn er ook wat parallellen te vinden met het leven en werk van Lin-Manuel Miranda. De Puerto Ricaanse acteur, die we kennen als het genie achter de hitmusical 'Hamilton', voelt zich naar eigen zeggen nauw verbonden met de componist.
 
"Ik weet hoe het is om twintig te zijn en een musical te schrijven die je met dromen vervult", zegt hij. "Ik weet hoe het is om in New York te wonen met een groep artistieke vrienden en ze een voor een te zien opgeven om terug te keren naar het echte leven, terwijl je zelf probeert door te vechten."
 
De hoofdrol van Jon wordt in deze film gespeeld door Andrew Garfield. Naast hem zien we een getalenteerde cast met onder meer Vanessa Hudgens, Alexandra Shipp, Bradley Whitford, Judith Light, Noah Robbings en Robin de Jesus. 'Tick, Tick ... Boom! zal naar verwachting in de herfst op Netflix verschijnen.
 
Fan van musicals? Je kan op Netflix verschillende musicals vinden, zoals 'Grease', 'Annie' en 'La La Land'! Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top