Na een enorm lange zes maanden, is ons nationaal FIFA-kampioenschap eindelijk terug. De vertegenwoordigers van de 18 clubs van de Jupiler Pro League zullen vijf maanden lang strijden om de Belgische titel. Welke club steun jij in de race om de trofee?

De Proximus ePro League is terug!

Belgische FIFA-fans keken reikhalzend naar dit moment uit: zes maanden na het einde van het seizoen 2020-2021, waarin OHL-speler E-Onel de grote finale won van RSCA’s Zak Bentato, is de Proximus ePro League terug van weggeweest!

Zoals in de vorige edities is de competitie gebaseerd op zijn grote broer, de Jupiler Pro League. Elke ploeg die deelneemt aan de Belgische eerste klasse wordt vertegenwoordigd: Union Saint-Gilloise maakt dit jaar zijn grote entree in de competitie. Royal Excel Moeskroen moet zijn plaats afstaan, als rode lantaarn van het seizoen 2020-2021 van de Jupiler Pro League.

Afspraak op 15 december!

Niet alle namen zijn al bekend, maar het staat nu al vast dat er weinig spelers van vorig seizoen zullen terugkeren. Van de 16 clubs die vorig jaar meededen, gaven er namelijk slechts zes hun vertegenwoordigers een nieuw contract.

De competitie is opgedeeld in verschillende fases, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij onze eerste klasse. Vanaf 15 december spelen de deelnemers elke woensdag dezelfde wedstrijd als hun Pro League-club. Voor elke club staan 17 reguliere speeldagen op het programma, goed voor een totaal van maar liefst 153 matchen. Genoeg om de meest veeleisende FIFA-fans tevreden te stellen!

Aan het eind van het reguliere seizoen stoten de beste acht teams door naar de play-offs. Die worden beslist in een single elimination format. Er is dus geen ruimte voor fouten: de spelers zullen hun beste vorm moeten aanspreken om zo ver mogelijk te raken. Hoewel de data nog niet bevestigd zijn, zal het einde van de competitie naar verwachting ergens in mei plaatsvinden.

En de inzet zal dit jaar nog hoger zijn. Voor het eerst in het vierjarige bestaan van de Proximus ePro League zal de grote kampioen beloond worden met een kwalificatieticket voor de play-offs van de FIFA Global Series 2022. Dat is de laatste fase voor de FIFA eWorld Cup, die volgende zomer de beste spelers ter wereld samenbrengt. Gezien sommige spelers van de ePro League nog steeds amateurs zijn, is dit de kans om de volgende stap in je esportscarrière te zetten!

Maar hoe volg je je favoriete club? Het kan niet eenvoudiger. Als officiële partner van de competitie zal Pickx Esports uiteraard alle wedstrijden verslaan, zodat je dit seizoen van de Proximus ePro League van dichtbij kan meemaken!