E-Onel is de nieuwe Proximus ePro League-kampioen!

Nieuws |

Reinout "E-Onel" Schols (OH Leuven) heeft gisteren de grote finale van de Proximus ePro League gewonnen. De jonge rookie versloeg Zak "Emperatoor" Bentato (RSCA) met 3-2 en nam zo zijn eerste nationale titel mee naar huis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De druk is er eindelijk af voor Zak "Emperatoor" Bentato en Reinout "E-Onel" Schols, de twee spelers die zich plaatsten voor de grote finale van ons nationaal FIFA 21-kampioenschap, de Proximus ePro League. Na enkele maanden van competitie en een finale waarin de spanning enorm voelbaar was, is het de jonge speler van OHL, E-Onel, die de titel veroverde. De finale ging trouwens offline door. En daar waren we heel blij om, ondanks de afwezigheid van publiek.

Toen we de spelers naar het voor deze gelegenheid opgezette podium zagen lopen, begrepen we meteen dat er veel op het spel stond. Geconcentreerd gingen de twee concurrenten zitten, klaar om alles te geven. Het duel, gespeeld in twee wedstrijden, begon hevig. Terwijl OHL de eerste kans kreeg, liet het antwoord van Anderlecht niet lang op zich wachten. Ondanks veel druk van E-Onel was het Zak Bentato die de score opende na slechts acht minuten spelen.

We kennen natuurlijk de verdedigende kwaliteiten van Anderlecht, maar die waren niet voldoende om te weerstaan aan de aanvallende druk van Leuven. Enkele seconden voor de rust van de eerste wedstrijd zette E-Onel de bordjes weer in evenwicht dankzij een schot van Mercier. Natuurlijk bleef alles op die manier mogelijk voor beide teams. Pas in de extra tijd volgde er nog opschudding. In de 91e minuut scoorde OH Leuven een tweede keer en zo won het nipt de eerste wedstrijd.

Ook de tweede wedstrijd begon furieus. Een aanvallende actie van Anderlecht werd beantwoord met een Leuvense sliding in het strafschopgebied en die beviel de scheidsrechter duidelijk niet. Het gevolg: rode kaart voor OHL, dat de wedstrijd met 10 spelers moest verderzetten. En dit weet je natuurlijk ook: in een competitie mag je zo'n kans niet laten liggen. En ook Zak Bentato had dat goed begrepen. Anderlecht benutte de strafschop en trok de stand weer gelijk: 2-2. In het vervolg van de tweede wedstrijd kregen we minder spektakel. De twee esporters, zich bewust van wat er op het spel stond, namen veel minder risico, wachtend op het juiste moment om uit te breken. Grote kansen volgden er niet meer, een golden goal zou beslissen over de titel…

Op het podium volgde na 180 minuten spelen een korte discussie. Was de rode kaart van E-Onel in deze derde wedstrijd ook van toepassing? De scheidsrechter nam al snel een beslissing: OHL mocht met elf spelers aantreden in deze laatste wedstrijd. En uiteindelijk, na 72 minuten spelen, scoorde E-Onel het verlossende doelpunt, waarmee de droom van Anderlecht en zijn speler Zak Bentato in rook opging.

De jonge Leuvenaar pakt zo zijn eerste trofee na slechts één seizoen in de Proximus ePro League. Een knappe prestatie van een rookie die aan het begin van het seizoen zeker niet op de eerste plaats had gerekend. In de Pro League eCup, het amateurcircuit van ons nationaal kampioenschap, won Cowie61 de finale tegen Emino Mercy. Hij verzilverde zo een esportscontract bij ELEVEN Belgium.

Copyright afbeelding: OH Leuven

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top