Sophie Marceau wordt 55 (maar blijft voor eeuwig jong)

Films |

Sophie Marceau, een van de ‘grandes dames’ van de Franse cinema, viert op 17 november haar 55ste verjaardag. Tijd om eens stil te staan bij enkele unieke momenten in haar carrière en uit te lichten wat haar zo speciaal maakt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sophie Marceau vierde deze zomer haar grote comeback op het witte doek na een zelfopgelegde rustperiode van drie jaar. In ‘Tout s’est bien passé’, de nieuwste film van François Ozon, schittert ze als Emmanuel Bernheim, op wiens autobiografische boek de film gebaseerd is. De stijlrijke actrice kwam de film voorstellen op het festival van Cannes. Een evenement waar ze wel een merkwaardige geschiedenis mee heeft. Als presentatrice (in 1999 overhandigde ze de gebroeders Dardenne een Gouden Palm voor ‘Rosetta’), maar voornamelijk als favoriet mikpunt van de paparazzi. Zoals in 2005 toen ze per ongelijk een borst liet zien op de rode loper, of in 2015 toen een deel van haar slip te zien was.

Ondertussen is Marceau alweer aan een nieuw project bezig: ‘Une femme de notre temps’ van regisseur Jean-Paul Civeyrac, met onder andere de Belgische acteur Johan Heldenbergh in de cast. Heldenbergh gaf onlangs al mee dat hij zwaar onder de indruk was van zijn Franse tegenspeelster: “Ze is prachtig. Ongelooflijk dat ze al 54 jaar is.”

Actrice, regisseuse en… zangeres

Haar doorbraak kende Sophie Marceau in 1980 met de enorme hit ‘La Boum’. Toen was ze nog maar 14 jaar oud. In de jaren daarna zou ze zichzelf meermaals heruitvinden, van rebelse tiener tot femme fatale, zowel op het scherm als in de pers. In 1986 probeerde ze het ook als zangeres en bracht ze het album ‘Certitude’ uit. Begin 2000 jaagt Sophie Marceau ook haar droom na achter de camera’s. Ze zet zich aan het regisseren met de film ‘Parlez-moi d’amour’ in 2002. Enkele jaren later regisseert ze de thriller ‘La Disparue de Deauville’. Een groot commerciëel succes wordt die niet, maar ze ontmoet op de set wel haar hoofdrolspeler Christopher Lambert, die de daaropvolgende jaren haar levenspartner zou worden. In 2018 regisseert ze nog de komedie ‘Mme Mills’.

De rol waarmee Sophie Marceau internationaal nog het meest bekend is geworden, moet die van Electra King geweest zijn in de Bond-film ‘The World Is Not Enough’, waar ze naast Pierce Brosnan acteerde. In eigen land was ze al een ware femme fatale, nu stond ze ook zo bekend in alle uithoeken van de wereld.

‘The World Is Not Enough’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

‘La Boum’ en ‘L’étudiante’ zijn beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top