Tijdens de persconferentie na de wedstrijd onthulde EDward Gaming enkele wensen voor de champions die hun wereldkampioen-skins zullen dragen.

Sinds het eerste Worlds-seizoen worden de wereldkampioenen van League of Legends elk jaar geëerd met een herdenkingsskin naar keuze. De editie van dit jaar is geen uitzondering. In een persconferentie na afloop van de wedstrijd onthulden de Chinese spelers van EDward Gaming een klein verlanglijstje met champions waaruit ze willen kiezen.

Voor toplaner Flanders gaat de keuze tussen Graves of Jayce. Niet erg verwonderlijk, als je weet dat hij van zijn 21 wedstrijden op de Worlds respectievelijk 11 en 5 keer met deze twee champions speelde. Jiejie, jungler van het roster, zou gekozen hebben voor een kampioen die hem vertegenwoordigt. Zijn liefde voor Xin Zhao en Jarvan IV is bekend, en gezien het feit dat hij in de finale als beide champions heeft gespeeld, is het mogelijk dat hij voor een van hen zal kiezen.

© Riot Games, Used with permission

Midlaner Scout was erg duidelijk. Hij zal een champion kiezen die hij in de finale heeft gebruikt. Een aanwijzing die de mogelijke champions aanzienlijk verkleint. Het wordt dus Ryze, LeBlanc, Twisted Fate of Zoë.

Op de botlane bleef EDG vaag. ADC Viper zou gaan voor Aphelios, Lucian of Ezreal. Die laatste is een typische kampioen van de Chinese speler. Support Meiko, een veteraan van het team, verklaarde te willen kiezen voor Lulu, Nami, of Yuumi.

Opgelet, deze keuzes zijn nog niet officieel. De spelers zullen in de komende maanden een definitief antwoord moeten geven aan Riot Games. Pas dan wordt de ontwikkeling van de skins, waaraan zij actief zullen deelnemen, op gang gebracht.