‘Dune’ krijgt een vervolg én een spin-off

Films |

‘Dune’ doet het op dit moment ontzettend goed in de cinema. Denis Villeneuve maakte een waar meesterwerk van de “niet te verfilmen” science fictionroman van Frank Herbert. Iedereen hoopte er dus op, maar nu is het zeker: er komt een vervolg. En zelfs een spin-off!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het eerste deel van het sci-fi epos, geregisseerd door Denis Villeneuve en een van de meest gretig geanticipeerde films van 2021, kwam vorige week aan in de bioscopen in de VS. De film verdiende alleen in het openingsweekend een mooie 41 miljoen dollar. ‘Dune’, dat naar schatting 165 miljoen dollar kostte om te produceren, deed het ook goed in het buitenland en heeft bijna 225 miljoen dollar opgebracht aan de kassa's.

'Dune' heeft een sterrencast met onder andere Timothee Chalamet, Zendaya en Jason Momoa. Het verhaal volgt Paul Atreides (Chalamet), wiens vader het rentmeesterschap van de planeet Arrakis op zich neemt. Paul moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Maar als een groot conflict over de exclusieve voorraad van specerijen uitbarst op de planeet, zullen alleen degenen die hun eigen angst kunnen overwinnen overleven.

“Nog maar het begin”

Villeneuve heeft altijd gezegd dat hij een tweede film op het oog had, maar Warner Bros. had zich tot voor kort nog niet aan het project verbonden. Op 26 oktober kwam uiteindelijk de officiële bevestiging van Legendary Entertainment en Warner Bros. dat ‘Dune: Part Two' officieel doorgaat. Al zou het filmen pas beginnen in het najaar van 2022.

De regisseur kondigde het heuglijke nieuws zelf aan. "Ik heb net het nieuws ontvangen van Legendary dat we officieel verder gaan met 'Dune: Part Two'. Het was een droom van mij om Frank Herberts 'Dune' te verfilmen en ik heb de fans, de cast en crew, Legendary en Warner Bros. te bedanken voor het steunen van die droom. Dit is nog maar het begin."

‘Dune: The Sisterhood’

En dat het maar een begin is, is niet gelogen. Want naast een tweede film wordt er ook een spin-off gemaakt van de ‘Dune’. Deze serie zal zich concentreren op de Bene Gesserit, een machtige en mystiek zusterschap in het universum, bedacht door auteur Frank Herbert.

‘Dune: The Sisterhood’ zal eigenlijk een prequel zijn op de film. De serie wordt gebaseerd op ‘The Fellowship of Sisters’, een roman geschreven door Kevin J. Anderson en Brian Herbert, de zoon van Frank Herbert. De roman vertelt de ontstaansgeschiedenis van het zusterschap waartoe de moeder van Paul Atréïdes behoort. Deze vrouwen, die in het verleden én de toekomst kunnen kijken, gebruiken hun grote invloed om een mysterieus plan na te streven. ‘Dune: The Sisterhood’ zal worden uitgezonden op HBO Max in 2022.

'Dune’ is van 4 tot 30 november beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top