Esportskalender: november 2021

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op het programma deze maand: de finale van de League of Legends Worlds 2021, de IESF World Championships, maar ook de finales van de laatste Major CS:GO georganiseerd door PGL!

Nationaal

Counter-Strike

NumberOne Season 2: Legend Stage 4 | Van 15 november tot 12 december

Het tweede seizoen van het NumberOne-circuit gaat verder met een vierde en laatste etappe voor de start van de grote finales. De laatste kans dus voor de teams om punten te sprokkelen voor het algemene klassement. Nog even ter herinnering, enkel de acht beste ploegen slepen een ticket voor de grote finales in de wacht. Er is momenteel nog heel weinig informatie over die eindronde, maar wij hopen alvast dat we de finales live ter plekke kunnen volgen, zoals dat ook voor de finales van ESL Proximus Benelux Championship dit weekend het geval was.

FIFA

Brussels Station Esports Arena | Van 1 oktober tot 30 december

Voor het tweede jaar op rij, heeft EGO een ruimte omgetoverd tot een Walhalla voor gamers. Na Brussel-Zuid is dit jaar Brussel-Centraal de plek waar je moet zijn. Op het programma: FIFA-toernooien (elke zaterdag ter plekke en tijdens de week online) en dus heel wat prijzen te winnen! Let wel op, want je moet je plekje reserveren via de website. Covid, weet je wel…

Rainbow Six Siege

Benelux Cup – Regular Season | Van 15 november tot 19 december 2021

Na enkele kwalificatieweken, is de tijd aangebroken voor het tweede seizoen van de Benelux Cup! Na een meer dan geslaagde eerste editie in 2020, slaan META en Ubisoft de handen opnieuw in elkaar om de Benelux League van een klein zusje te voorzien. Uiteindelijk wisten de teams Activit-E Esports, Fix Cheaters, Seriously en Team Alpha zich een weg te banen door de qualifiers om 4Eggs, GAMMA GAMING, Game Fist en KVM Esports te vervoegen.

Internationaal

League of Legends

Worlds Championship 2021 | Grote finale op 6 november

Op het moment van schrijven, loopt hét evenement van de MOBA van Riot Games ten einde. Bijna toch, want de finale staat nog op het programma. Na twee straffe halve finales, mogen DAMWON Kia en Edward Gaming het nu tegen elkaar opnemen voor de wereldtitel. Maakt Korea zijn favorietenrol waar na een verpletterende prestatie van DAMWON tijdens de 2021 editie? Om het te weten te komen moet je zondag afstemmen op het Twitch-kanaal van Riot Games.

Counter-Strike

IESF World Championship 2021 | Van 14 tot 19 november 2021

In 2020 ging het wereldkampioenschap van de International Esports Federation (IESF) niet door, maar dit jaar kunnen we er wel van genieten. Het kampioenschap wordt gespeeld op vier verschillende games, wat zorgt voor een divers spektakel. Ons team had op Counter-Strike geen enkel probleem om zich te plaatsen voor de grote finales die plaatsvinden in Eilat, Israël. Dat wordt dus vijf dagen lang supporteren!

PGL Major Stockholm | Van 26 oktober tot 7 november 2021

Na twee jaar afwezigheid, zijn de Majors van Counter-Strike terug van weggeweest. Tot grote vreugde van de fans. Die fans kunnen er jammer genoeg niet bij zijn door redenen die we niet nog eens gaan beklemtonen. Maar dat het evenement doorgaat maakt ons alvast gelukkig. Zeker gezien de vele hindernissen die de organisatoren moesten overwinnen. De mooie prijzenpot van €2 000 000 bovenop de prestigieuze titel van de Major is ook niet min natuurlijk.

DreamHack Open November 2021 | Van 10 tot 14 november

De dag na de Major van PGL in Stockholm, moeten sommige teams al opnieuw aan de slag. Op 10 november gaat de Dreamhack Open November van start. Je kan de teams uit de Europese subtop aan het werk zien op Pickx Esports en de sociale media.

Rainbow Six Siege

Six Sweden Major 2021 | Van 8 tot 14 november 2021

Na een bijzonder spannende stage 3, trekken de spelers van de Major Rainbox Six Siege nu naar Stockholm. Ook België zal er vertegenwoordigd zijn met risze, speler van Team Vitality en recent nog maar gekwalificeerd voor de Major.

Rocket League

RLCS 2021-2022 : Fall Regional Event 2 | Van 5 tot 7 november 2021

De start van het nieuwe seizoen van de Rocket League Championship Series gaat verder met het tweede regionale Europese evenement. Het wordt belangrijk voor de clubs om de goede vorm te behouden en zoveel mogelijk punten te verdienen. Enkel zo kan je mee blijven strijden bovenin het klassement. De Belg AztraL verdedigt de kleuren van Karmine Corp en is opnieuw van de partij na de knappe prestaties in het eerste evenement.

Valorant

Red Bull Home Ground #2 | Van 4 tot 11 november 2021

Het VCT-circuit last even een pauze in in afwachting van de Champions Tour dat begin december plaatsvindt. In de tussentijd kunnen we door Red Bull genieten van een ander evenement. Zestien ploegen nemen het in een enkele eliminatie tegen elkaar op. Eén foutje betekent dus meteen het einde. Wat staat er op het spel? Een mooie prijzenpot van €54 000. We zijn alvast klaar voor de climax van het seizoen!

Tekken

IESF World Championship 2021 | Van 14 tot 19 november 2021

De beste Tekken-spelers ter wereld mogen op het wereldkampioenschap onderling uitvechten wie nu echt de beste is. Net zoals bij Counter-Strike, had België, met PikaH deze keer, geen enkel probleem om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Weer een extra reden om de komende weken je sjaal met de Belgische driekleur boven te halen en de longen uit je lijf te schreeuwen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top