Worlds 2021: Korea alomtegenwoordig in halve finales

Door Proximus

Deel dit nieuws

De halve finalisten van de 2021 League of Legends World Championships zijn eindelijk bekend. Het Westen wordt niet meer vertegenwoordigd in het toernooi. Korea doet het wel goed, met maar liefst drie teams bij de laatste vier.

Het Westen raakte niet verder dan de laatste acht in de League of Legends Worlds 2021. Na de recente uitschakeling van MAD Lions door een indrukwekkend DAMWON Kia, rustte alle hoop op de schouders van Cloud9. De Amerikanen konden zich op het nippertje plaatsen voor de kwartfinales, na een historische tie-breaker tijdens de groepsfase.

Ironisch genoeg stonden alle Europese fans gisteren achter Perkz en zijn teamgenoten, ondanks de rivaliteit tussen Europa en Noord-Amerika. Die steun was van weinig nut: Gen G sloeg Noord-Amerika om de oren met een droge 3-0.

T1 vs DWG: een duel tussen twee midlane-giganten

Er zijn nog maar drie wedstrijden te spelen in het walhalla van de Riot Games-MOBA. Korea zit in pole position om een vervolg te breien aan de dominantie van DAMWON Kia in de vorige editie. Drie van de vier Koreaanse teams zullen strijden om een plaats in de finale en een mogelijke titel.

De eerste halve finale wordt een duel om duimen en vingers bij af te likken. Het legendarische T1 zal het opnemen tegen het beste team dat op dit moment actief is, DAMWON Kia.

Terwijl de clash tussen Faker en Showmaker op de midlane waarschijnlijk de aandacht van het publiek zal trekken, speelt zich ook een strijd achter de schermen af. kkOma, voormalig stertrainer van T1 en drievoudig wereldkampioen, zit nu in de rangen van DAMWON. Hij wordt door velen beschouwd als de dirigent, verantwoordelijk voor het succes van beide teams. Het duel wordt ongetwijfeld een finale avant la lettre.

Edward Gaming: de laatste kans voor China

Op 31 oktober mag China zijn laatste kaart in de competitie uitspelen. Edward Gaming, eerste in de Chinese competitie, zal het opnemen tegen Gen G. Edward Gaming was over de hele competitie veel consistenter en lijkt meer kans te maken op een finaleplaats.

© Riot Games

Kan Korea, na de Koreaans-Chinese clash tussen finalisten DAMWON Kia en Suning en de aanwezigheid van twee Chinese teams in de halve finales van 2020, zijn dynastie verdedigen die al bijna vijf jaar standhoudt? Het antwoord krijg je dit weekend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top