Worlds 2021 : DAMWON verplettert MAD Lions in kwartfinale

Door Proximus

Deel dit nieuws

Door de nederlaag van de laatste Europese vertegenwoordiger, MAD Lions, tegen de regerende wereldkampioen DAMWON Kia, heeft Europa officieel de Worlds 2021 verlaten. De Koreanen bewezen opnieuw hun suprematie met een 3-0 zege in een eenzijdige BO5.

Het was een scenario dat elke realistische League of Legends-kenner had voorspeld. Vanaf het moment dat MAD Lions naast DAMWON werd geplaatst tijdens de loting van de kwartfinales, leek een Europese overwinning zo goed als onmogelijk.

Een onhoudbaar Korea

Zoals verwacht toonde de regerende wereldkampioen zondagmiddag met gemak de omvang van hun talent. DAMWON won met 3-0 en sloeg de laatste nagel in de doodskist van Europa.

© Riot Games

Dankzij de uitstekende prestaties van jungler Canyon en ster-midlaner ShowMaker kon DAMWON zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hoewel de wereldkampioen bekend staan als onhoudbaar in de early- en midgame van een wedstrijd, lieten de Koreanen verschillende keren een steekje vallen tegen de Spaanse organisatie. Helaas zorgden de kalmte van de spelers en het perfect uitgevoerde spelplan voor een dominante match van DAMWON.

En toch was MAD Lions tot veel meer in staat. Het tweede deel van de BO5 werd van begin tot eind door hen gedomineerd, tot een laatste teamfight het lot van de wedstrijd bezegelde.

Toch is het team tevreden met zijn prestaties in dit seizoen. “Ik ben echt trots op wat we dit jaar hebben bereikt. We verloren het hele jaar maar twee wedstrijden, beide keren van DWG KIA. Ik vind dat dit een goed resultaat is voor ons”, verklaarde coach James “Mac” MacCormack in een persconferentie.

De eerste halve finale van deze Worlds wordt een Koreaans onderonsje, met de meervoudige wereldkampioenen T1 tegenover de huidige titelverdediger. Op het moment van schrijven wordt de laatste kwartfinale van dit wereldkampioenschap gespeeld. Zijn de Noord-Amerikanen van Cloud9 in staat om de eer van het Westen te verdedigen tegen Gen G?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top