Mike Flanagan werkt aan nieuwe serie:’The Fall of the House of Usher'

Als je van 'The Haunting of Bly Manor' en 'Midnight Mass' hield dan mag je al likkebaardend uitkijken naar een nieuwe horrorserie. Mike Flanagan werkt namelijk aan een nieuwe reeks die waarbij hij geïnspireerd is door Edgar Allen Poe.

Als we voortgaan op het succes van zijn drie eerdere series, 'The Haunting of Hill House', 'The Haunting of Bly Manor' en recent 'Midnight Mass', mogen we ons opnieuw aan heel wat spektakel verwachten. Mike Flanagan blijkt nu door Netflix ingehuurd om een nieuwe serie te maken: 'The Fall of the House of Usher'. De reeks wordt een bewerking van het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe dat werd gelanceerd in 1839. Het verhaal bespreekt vooral thema’s als waanzin, familie, isolement en metafysische identiteiten.

Intussen is ook al bekend dat de reeks acht afleveringen zal tellen, maar verder blijven we met veel vragen over dit nieuwe project van Flanagan achter. Er is nog geen cast aangekondigd en bovendien ligt ook het scenario nog niet helemaal vast. Netflix bekende namelijk dat de reeks op “meerdere werken” van Poe zal gebaseerd zijn. Dit suggereert dat er naast 'The Fall of the House of Usher' ook andere verhalen in de serie zullen worden opgenomen. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat Mike Flanagan samen met zijn Intrepid Pictures-partner Trevor Macy de productie op zich neemt. Hij zal ook als regisseur optreden en werkt daarvoor samen met  Michael Fimognari als director of photography.  Fimognari werkte eerder al voor 'Doctor Sleep' en 'The haunting of Hill. House'.

Om je ongeduld te temperen kan je genieten van zijn drie eerdere series: 'The Haunting of Hill House', 'The Haunting of Bly Manor' en 'Midnight Mass', aanbevelen, evenals de film 'Hush’. Die zijn allemaal beschikbaar op Netflix. Kom meer te weten over de tv-optie 'All Stars' (met Netflix) of op Netflix bij Proximus Pickx.

Films

Bekijk alles
Top