‘Midnight Mass’, nieuwste van maker van ‘The Haunting of Hill House’, komt naar Netflix

In ‘Midnight Mass’, de nieuwste serie van Mike Flanagan, moet de geïsoleerde gemeenschap van Crockett Island afrekenen met vreemde fenomenen. Nu de nieuwe topreeks naar Netflix komt, geven we alvast een voorsmaakje.

Liefhebbers van ‘The Haunting of Hill House’ en het vervolg ‘The Haunting of Bly Manor’ zullen ongetwijfeld ook de nieuwste serie van Mike Flanagan verorberen. De regisseur en scenarist die ook bekend is van films als ‘Oculus’, ‘Hush’, ‘Doctor Sleep’ en ‘Gerald’s Game’ neemt ons deze keer mee naar een afgezonderde eilandgemeenschap. Daar zullen de levens van de bewoners nooit meer dezelfde zijn na de terugkeer van een jonge paria (Zach Gilford) en de aankomst van een charismatische priester (Hamish Linklater). De aankomst van vader Paul op het eiland Crockett valt samen met onverklaarbare en schijnbaar miraculeuze gebeurtenissen, waardoor een nieuwe devotie aan het Christendom over de eiland neerdaalt. Maar die mirakels zouden wel eens duur verkocht kunnen worden.
 
Naast de voorgenoemde acteurs voegen ook Kate Siegel, echtgenote van Mike Flanagan, en Henry Thomas zich bij de cast. Die laatste was ook de zien in de vorige twee reeksen van Flanagan, net als de memorabel Spielbergfilm ‘E.T. the Extra-Terrestrial’.

Geen nieuwe ‘Haunting of’

Sinds ‘Midnight Mass’ is aangekondigd, doen verschillende geruchten de ronde. Zo vragen sommigen zich af of dit geen verbloemde verderzetting is van de ‘Haunting of…’-reeksen. Mike Flanagan en producer Trevor Macy zaten namelijk ook achter ‘The Haunting of Hill House’ en ‘The Haunting of Bly Manor’. Maar hoewel we zowel voor als achter de camera verschillende namen herkennen uit die vorige reeksen, ontkent Mike Flanagan dat de nieuwe reeks er een vervolg aan breit.
 
“Wat voor mij de anthologiereeks ‘The Haunting of’ definiëert, is dat de verhalen gebaseerd zijn op bestaande literatuur”, verklaarde het brein achter de reeksen. “’Midnight Mass’ vertelt een origineel en persoonlijk verhaal, ook al lijkt het een beetje alsof het zich in hetzelfde universum zou kunnen afspelen. ‘The Haunting of Hill House’ uit 2018 is een losse adaptatie van de gelijknamige roman van Shirley Jackson en ‘The Haunting of Bly Manor’ vond inspiratie bij de spookverhalen van Henry James. En zoals Flanagan onderstreept, ontsproten de ideeën voor ‘Midnight Mass’ jaren geleden al in zijn fantasie. Dat neemt uiteraard niet weg dat er ooit nog een nieuwe reeks zou kunnen komen in de ‘Haunting of…’-serie.
 
Ontdek ‘Midnight Mass’ vanaf 24 september op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top