In een finale met een identieke affiche als het Summer Split-slotstuk versloeg LowLandLions eClub Brugge op de Counter-Strike Elite Series, die zondag live werd gespeeld op Made In Asia.

League of Legends was niet het enige wat dit weekend op de agenda stond van Made In Asia. Na de finale van de Belgian League Country Finals was het deze zondag de beurt aan de Counter-Strike Elite Series om de twee beste teams van de competitie te zien strijden voor de titel.

En de namen die we tijdens de grote finale zagen verschijnen, waren niet verrassend gezien hun dominantie tijdens de twee splits, en eigenlijk in het hele ecosysteem. Aan de ene kant stonden de spelers van eClub Brugge, die zich gekwalificeerd hadden dankzij hun eerste plaats in de Summer Split. De tegenstander was LowLandLions, dat zich had geplaatst dankzij zijn aantal verzamelde kampioenschapspunten.

Op Ancient, de pick van eClub Brugge, openden de Lions de score. Ondanks sterke tegenstand van Brugge pakten ze nipt de overwinning (16-14). De Bruggelingen kwamen daarentegen snel terug dankzij een zeer goed uitgespeelde terrorist side op Inferno (10-16).

Op Mirage lukte het de Bruggelingen met heel wat moeite om hun keuzemap te verzilveren. Ondanks een zeer krappe tweede helft (7-7) pakten de mannen van het Brugse team voor het eerst de leiding en waren ze slechts één kaart verwijderd van de eindtitel.

Maar die derde overwinning kwam er nooit voor Brugge. Op Nuke en Vertigo nam LowLandLions de bovenhand en het won beide maps snel achter elkaar.

We kregen een intense finale, waarvan de uitkomst tot het allerlaatste moment onzeker bleef, en dat met een stroomstoring midden in de laatste map. LowLandLions bevestigt via deze titel dus zijn status van dominante ploeg. De eindwinst moet het team ook vertrouwen geven voor de play-offs van de ESL Benelux, waar het team zich vorige week voor kwalificeerde.