Doorbreekt Spanje de ongeslagen reeks van Italië in de halve finale van de Nations League?

UEFA Nations League | Naast België tegen Frankrijk zou je haast vergeten dat er nog een halve finale op het programma staat in de tweede editie van de Nations League. Met Italië tegen Spanje krijgen we een heruitgave van de halve finale op het voorbije EK voetbal.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met de Final Four van de Nations League in het verschiet probeert onze Gouden Generatie aan Rode Duivels nogmaals te zoeken naar een felbegeerde prijs. Op donderdag 7 oktober moeten de Belgen zich eerst ontdoen van wereldkampioen Frankrijk. Daarna wacht in de finale Spanje of Italië. Beide Zuid-Europese landen moeten een dag eerder aan de bak in hun halve finale. Terwijl België revanche zal willen pakken op Frankrijk voor de verloren halve finale op het WK van 2018, zullen bij Spanje dezelfde gevoelens heersen voor de verloren halve finale op EURO 2020. 

Vraag is of we opnieuw een nagelbijter van jewelste zullen krijgen, zoals in het Wembley-stadion op 6 juli van dit jaar. Nadat Federico Chiesa Italië op voorsprong knalde, zette Alvaro Morata de bordjes opnieuw gelijk voor Spanje. Strafschoppen beslisten over een ticket naar de finale en dat was uiteindelijk voor Italië. De onfortuinlijke Morata ging van hero tot zero en miste zijn strafschop.

Spanje nam zo geen revanche voor de uitschakeling door Italië op het vorige EK. En ook Spaans bondscoach Luis Enrique wist zijn openstaande rekening met Italië niet af te lossen.

Spaanse uitschuiver in Zweden

Intussen zijn beide landen reeds begonnen aan hun kwalificatiecampagne richting het WK van 2022 in Qatar. Spanje begon met een negatieve noot na het EK en verloor met 2-1 bij Zweden. Nadien volgden overtuigende zeges tegen Georgië en Kosovo. 

Met 13 punten staat Spanje ook mooi op kop in Groep B van de Europese WK-kwalificatiezone. Eerste achtervolger Zweden volgt momenteel op vier punten, maar heeft wel twee matchen minder gespeeld dan Zweden. Griekenland, dat ook nog twee matchen tegoed heeft op Spanje, volgt op zeven punten. Zowel Zweden als Griekenland moeten nog een tweede duel afwerken tegen Spanje. Midden november valt hier de beslissing. 

Maar in tussentijd wacht dus eerst die halve finale in de Nations League tegen Italië. Spanje bereikte de Final Four door zijn groep te winnen met daarin Duitsland, Zwitserland en Oekraïne. 

Niemand deed ooit beter dan Italië

Met Italië komt Spanje straks uit tegen het land dat niet alleen Europees kampioen werd, maar evenzeer het record heeft verbroken van meest ongeslagen wedstrijden op een rij. Momenteel zit Italië aan een ongeslagen reeks van 37 matchen, een serie die begon op op 10 oktober 2018 met een 1-1-gelijkspel.

De balans momenteel voor Italië is 30 zeges en 7 gelijke spelen. De 30ste zege werd op 8 september geboekt tegen Litouwen, waardoor Italië met 37 opeenvolgende ongeslagen matchen alleen recordhouder is geworden. 

Spanje had tussen 2007 en 2009 een ongeslagen reeks van 35 wedstrijden. Brazilië deed ooit ietsje beter. Van 1993 tot 1996 bleef de Seleçao 36 wedstrijden ongeslagen. Italië heeft daar dus een schepje bovenop gedaan.

Kan Italië zijn onverslaanbare status behouden in de halve finales van de Nations League? Of neemt Spanje revanche?

Kijk op woensdag 6 oktober live vanaf 20u45 naar de partij tussen Italië en Spanje op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. Nog geen abonnee? Je kan de wedstrijd ook volgen vanaf 20u25 op VTM 2. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top