Mode en beauty geïnspireerd door Sex Education

Sex Education is dé must-see tienerserie, zeker nu het derde seizoen eindelijk op Netflix beschikbaar is. En dat seizoen mag gezien worden! Naast de cinematografische kwaliteit is Sex Education ook een bron van inspiratie voor beauty- en modetrends. Meerdere winkelketens hebben al collecties gelanceerd die de mosterd gingen halen bij deze Engelse serie.

Maeve, de ultieme modemuze

Geen verrassingen hier: Maeve valt het meeste op in deze serie. Het succes van Sex Education is voor een groot deel te danken aan actrice Emma Mackey. Al vanaf het eerste seizoen valt haar gedurfde look (roze haar en punkstijl) op en die past perfect bij het explosieve karakter van Maeve. Deze rebelse tiener opent samen met Otis een seksueel adviesbureau voor de studenten van Moordale. Met haar korte kleding, gebleekt en/of roze, blauw of paars haar en haar lederen jack gaat Maeve nooit onopgemerkt voorbij en dat is niet anders in het derde seizoen. 

Gekleed door de grootste namen van de mode

Emma Mackey gooide met haar extravagante en verrassende outfits hoge ogen op de rode loper als jurylid van Canneseries. Tijdens de slotavond van het festival kleedde Stella McCartney haar in een little black dress met een sluier van zwarte tule. Maar de dochter van Beatle Paul is niet de enige die met de passionele Maeve wil werken. Denk maar aan Rupert Anderson voor de schoenen, Franck Provost voor het haar en Talitha voor de juwelen!


Eric de schitterende

De kleurrijke garderobe van Eric blinkt uit in originaliteit. Net zoals het personage zelf ziet alles er extravagant en levendig uit. Roze, violet, groen, oranje, rood: Eric kiest altijd stukken met motieven in meerdere kleuren. En ’s avonds mag het al wat meer zijn met lovertjes, goud en glamour te over. Het is geen toeval dat Nyx een make-upcollectie uitbracht die is geïnspireerd door de beste vriend van Otis.


Make-up op maat van de 5 hoofdpersonages

Cosmeticamerk Nyx heeft een hele collectie uitgebracht die is geïnspireerd door de personages van Sex Education. Magic Maker-oogschaduw die past bij de garderobe van Eric. Bush Tamer-wenkbrauwengel om de wenkbrauwen naar omhoog te kammen en de sombere en sexy blik van Maeve te creëren. Juicy Secret-gloss om de voluptueuze lippen van Aimee te kopiëren. 1st Base-foundation om een even perfecte teint als Ola te hebben. Always On Top is dan weer een fixeerspray die het gelaat matter maakt. Die is geïnspireerd door Otis. We zien de link niet echt maar gezien hij het hoofdpersonage is, mocht hij niet in de collectie ontbreken natuurlijk!

Een collectie bij H&M

Het Zweedse fashionmerk liet zijn oog vallen op Sex Education. In de rekken van H&M vind je nu een nieuwe collectie in het teken van de serie. Sommige stukken zijn gebaseerd op het uniform van Moordale of de baseballjas van Jackson toen die nog in de zwemclub zat. Voor de rest van de collectie focuste H&M op de thema's van de serie: feminisme, gender en eigenliefde. In totaal kan je kiezen uit 12 kledingstukken en 4 accessoires, die allemaal van gerecycleerde materialen zijn gemaakt. Een duurzame collectie dus!


De fan-attitude volgens Pull&Bear

H&M is niet de enige die meesurft op het succes van Sex Education. Pull&Bear liet zich niet zozeer inspireren door de looks van de personages in de serie maar brengt een collectie waarin de gezichten van Maeve, Otis en Eric centraal staan. T-shirts, hoodies, petjes, tote bags, schoenen …: perfect voor de onvoorwaardelijke fans. Op sommige stukken van de collectie prijken ook gekende replieken van de serie, zoals Free Sex Advice of Boring.

Gillian Anderson en Jemima Kirke voor de volwassenen

Het zijn niet alleen de tieners die hoge ogen in de modewereld gooien: de moeder van Otis, gespeeld door Gillian Anderson heeft een boho-look die haar wondermooi staat. Jean Milburn, die vaak rokken draagt, is ongelooflijk charmant. Het derde seizoen stelt het personage van Hope Haddon voor. Dat is de nieuwe directrice van Moordale en wordt gespeeld door Jemima Kirke ('Girls'). Haar monochrome outfits en talrijke combinaties zien er indrukwekkend uit. En haar lange bob met laagjes geeft het personage extra pit.

Ontdek seizoen 3 van 'Sex Education' nu op Netflix! Meer weten over All Stars (met Netflix) of over Netflix bij Proximus Pickx.

Series

Bekijk alles
Top