Het gokken kan beginnen: wie wordt de nieuwe James Bond?

Films | Met ‘No Time to Die’, de nieuwste James Bond-prent, zwaait Daniel Craig zijn leven als geheim agent 007 uit. In de docu ‘Being James Bond’ op VTM 3 blikt de acteur terug op zijn 15 jaar als James Bond. Maar de vraag die nu al iedereen bezighoudt, is natuurlijk: wie volgt hem op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zou misschien een tv-format kunnen zijn zoals ‘K2 zoekt K3’. Of misschien is de tijd ook rijp voor een vrouwelijke Jane Bond? Hoe dan ook is het een van de prangendste media-items van het moment, want James Bond is een van de meest iconische filmrollen die een acteur kan vertolken. Sean Connery, Pierce Brosnan, Roger Moore, Timothy Dalton en de voorbije vijftien jaar Daniel Craig: allen kunnen getuigen welke impact de populaire franchise op hun carrière en privéleven had.

Dat doet Daniel Craig overigens in de docu ‘Being James Bond’, die zondagavond op VTM 3 getoond wordt. Samen met 007-producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli haalt hij herinneringen op aan de verschillende opnames en als toetje voor de echte fans worden er ook nooit eerder vertoonde beelden geserveerd van achter de schermen bij ‘Casino Royale’ en de nieuwe Bondfilm ‘No Time to Die’.

Wellicht toch geen vrouwelijke Bond

Volgens Barbara Broccoli, de erfgename van Cubby Broccoli -de bedenker van James Bond-, is de zoektocht naar een opvolger voor Daniel Craig nog niet begonnen. “Je kan maar op één iemand tegelijkertijd verliefd zijn”, meldde ze aan de website Total Film. “Ik kan mij momenteel nog niemand anders dan Daniel voorstellen als Bond. Na de release van ‘No Time to Die’ zullen we dat thema wel aanpakken.”

Wel gaf de filmproducente al aan dat de rol van geheim agent 007 een steeds evoluerend gegeven is, waarmee ze de deur wagenwijd openzet voor de these dat we binnenkort wel eens een voor het eerst een niet-blanke James Bond krijgen. Of een niet-Britse. Een eerste vrouw als agent 007 lijkt dan weer uitgesloten. “We mogen van een man niet zomaar een vrouw maken. Beter is het om interessante rollen voor vrouwen te bedenken,” vertelde Barbara Broccoli begin vorig jaar.

Topkandidaat Idris Elba

Bij de genoemde acteurs dook eerst de naam van Idris Elba (foto) nadrukkelijk op. Maar die gaf ondertussen zelf te kennen zich te willen concentreren op zijn rol in ‘Luther’, waar ook een filmversie van komt. Lashana Lynch (foto hierboven) wordt het ook niet, hoewel zij in de nieuwe ‘No Time to Die’ wel opduikt als opvolger van de gepensioneerde James Bond. Lashana Lynch -die eerder ervaring opdeed in ‘Silent Witness’ en blockbuster ‘Captain Marvel’- zou volgens de gespecialiseerde pers misschien wel de hoofdrol krijgen in een spin-off van James Bond.

Nog een naam die circuleert is die van Dev Patel, bekend van zijn rollen in ‘Lion’, ‘Slumdog Millionaire’, of recent ‘The Green Knight’. Een Brit, maar met een link naar de bijzonder lucratieve Indische markt. De Welshman Luke Evans, van ‘Fast and the Furious’-faam, al is die al 42 jaar. Nogal oud om in een franchise als James Bond te stappen. Regé-Jean Page, bekend van de populaire Britse tv-reeks Bridgerton, staat ook op de shortlist en voedde zelf al speculaties door de interesse alleszins niet af te blokken. Een van de grootste kandidaten is Tom Holland, die ook al in het pak van ‘Spiderman’ kroop. Hij heeft een enorme fanbase en heeft met z’n 24 jaar de jeugdigheid mee.

De grote namen

En dan zijn er nog de grote kanonnen, genre Robert Pattinson, Tom Hardy, Michael Fassbender en Cillian Murphy. Al is bij hen eerder de vraag of hun status niet al te groot is om zich te laten vangen door de James Bond-machinerie. En Henry Cavill (foto), de man die vijftien jaar geleden de strijd verloor van Daniel Craig. Toen heette de 23-jarige glamourboy nog te jong te zijn voor de belangrijke job. Dat is inmiddels anders, hij mocht ondertussen al warm draaien in grote actieprenten als ‘Superman’ en ‘Mission Impossible’.

Eén ding is alvast duidelijk: het speculeren is begonnen en de lijst met kandidaten is lang. Heel lang.

Bekijk ‘Being James Bond’ op ‘zondag’ om ‘23u20’ op ‘VTM’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kun je niet wachten op de nieuwe 'James Bond: No Time To Die'? Duik dan in onze Bond-collectie in de Proximus VOD-catalogus via deze link!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top