Loes Van den Heuvel: zoveel meer dan Carmen Waterslaeghers

Het is feest, want Loes Van den Heuvel wordt vandaag 65 jaar. De actrice werd vooral bekend vanwege haar rol als Carmen Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen. Gedurende haar carrière deed ze echter véél meer dan dat. Bij Proximus Pickx belichten we ook de andere zaken.

Een artikel maken over Loes Van den Heuvel en het niet over F.C. De Kampioenen hebben, dat is zoals voetbal spelen zonder dat er een bal is. Ze kroop er maar liefst 30 jaar in de huid van Carmen. Een rol die ze met verve vervulde en ze was dan ook één van de populairste leden van de cast.

Toch was F.C. De Kampioenen niet haar eerste rol. Van den Heuvel was vanaf haar 32ste ook te zien in 'Postbus X', waar ze Adèle Pluym vertolkte. Ze was er de hoofdredactrice van een krant en haar kenmerken waren: ze hield van mooie, dure, dingen. Wat nadien toch een beetje in het verlengde lag van Carmen, hetzij met een andere invalshoek.

Theater en musical

Loes Van den Heuvel, die zelfs even in de politieke wereld stapte, speelde op televisie nog mee in series als ‘Heterdaad’, ‘Liefde & Geluk’ en ze speelde naast de F.C. De Kampioenen-films mee in de film 'Waarom Wraak?'. De actrice maakte ook naam in de theaterwereld en vorig jaar geraakte bekend dat ze de hoofdrol gaat spelen in een musical. Ze zal in februari 2022 onder meer te zien zijn in de Vlaamse versie van de hitmusical ‘Legally Blonde’. De musical is gebaseerd op de gelijknamige filmreeks rond rechtenstudente Elle Woods.

Het leven gaat ook voort na F.C. De Kampioenen. Wat velen misschien niet wisten, Van den Heuvel is dus ook een zangeres. Het is een echte uitlaatklep voor haar. "Welke genre ik het liefst zing? Rock en soul. Ik ben fan van Tina Turner. Ik kan me helemaal vinden in haar bruisende energie en overgave", zei ze aan De Zondag.

Prachtig muurportret in Boom

In Boom beslisten ze onlangs om de actrice/zangeres te eren met een prachtige muurschildering. Ze was danig ontroerd. “Eerst geloofde ik het niet toen mijn toestemming gevraagd werd voor een muurportret van mij. Deze erkenning maakt heel veel los. Ik sta te trillen van ontroering. Mijn ouders en grootouders zouden heel fier zijn. Het muurportret is erg geslaagd. Mijn ziel en persoonlijkheid zitten erin. Het zwart-wit geeft echt klasse. Ik koester dit voor eeuwig en altijd. Ik woon hier niet meer, maar vandaag voel ik een grote verbondenheid met mijn roots. Een schitterende jeugd heb ik hier gehad", vertelde ze aan Het Laatste Nieuws.

Loes Van den Heuvel is voor elke Vlaming een bekend gezicht, vooral vanwege F.C. De Kampioenen. Toch is ze zoveel meer dan dat. In het hiernamaals zal haar ‘sjoeke’, de overleden Johnny Voners, eens een goede dagschotel drinken op haar 65ste verjaardag.

Bekijk ‘F.C. De Kampioenen’ elke zaterdag om 20u55 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top