Vier 30 jaar F.C. De Kampioenen met deze memorabele afleveringen

Series | Het is vandaag exact dertig jaar geleden dat de allereerste aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ in première ging. Dat mocht Proximus Pickx niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus selecteerden we enkele van de meest opmerkelijke afleveringen van de 21 seizoenen tellende reeks. Deze zouden je zeker zoet moeten houden tot er volgend jaar nog acht nieuwe afleveringen bij komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naar Amerika

Heel wat bekende namen kwamen kwamen in de loop der jaren langs bij de sympathiekste voetbalploeg van het land. Eddy Wally, Carl Huybrechts, K3, Nicole & Hugo, Helmut Lotti, Frank De Bleeckere en nog veel meer BV’s passeerden de revue. Maar de eerste en tegelijk de meest memorabele gastrol is toch voor Jean-Marie Pfaff, die in de aflevering ‘Naar Amerika’ in het tweede seizoen in het doel komt staan voor een benefietmatch. Intussen geeft hij DDT nog eens lik op stuk. De keeper en zijn familie keerden later nog terug voor gastrollen.




Bij Xavier

Van opmerkelijke gastrollen gesproken! In de aflevering ‘Bij Xavier’ hernemen enkele van de hoofdrolspelers uit ‘De Collega’s’ hun personages. Directeur Paul Tienpondt, Hilaire Baconfoy en Jomme Dockx werken in de aflevering uit reeks 6 op het ministerie van Werkgelegenheid. ‘F.C. De Kampioenen’ nam de Vlaamse sitcomfakkel over van succesreeks over het kantoorleven, dus hun verschijning in het nieuwere programma is vooral van symbolisch belang.




Het Huwelijk

Na vijftien seizoenen brak voor Bieke en Marc eindelijk hun grote dag aan. Aan deze aflevering gingen een paar avonturen vooraf, zoals de vrijgezellenavond die Xavier, Pol en Marc in de cel deed belanden. Bij het begin van ‘Het Huwelijk’ zitten de mannen daar nog steeds en het is aan Xavier en Pol om Marc snel opgefrist en voor het altaar te krijgen.




DDT Ontsnapt

Toen de kijkers van Eén met een poll hun favoriete aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ mochten kiezen, stond ‘DDT Ontsnapt’ uit seizoen 20 met voorsprong op de eerste plaats. Jacques Vermeire keert eenmalig terug in een gastrol nadat hij sinds seizoen 9 niet meer in de serie speelde. DDT maakt misbruik van een cipiersstaking om uit de gevangenis te ontsnappen. In zijn oude garage vindt hij zijn nieuwe bondgenoot in Fernand Costermans.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top