Nu in de cinema en straks in VOD: ‘Une Vie Démente’ van het Belgische regisseursduo Sirot en Balboni

Films |

Vanaf vandaag kan je in heel wat Belgische cinemazalen gaan kijken naar ‘Une Vie Démente’ van het Belgische regisseursduo Ann Sirot en Raphaël Balboni. Deze film vertelt het verhaal van een dementerende moeder en haar zoon die plannen heeft om een gezin te starten. Proximus Pickx hielp mee aan de realisatie van de film, neemt de prent binnenkort op in de VOD-catalogus en vertelt je er graag meer over!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alex (Jean Le Peltier) en Noémie (Lucie Debay) zijn al dolverliefd op elkaar. Ze willen een gezin starten en denken luidop na over kinderen. Dat ziet ook Alex’ moeder, Suzanne, wanneer ze haar zoon komt bezoeken. Suzanne is een zestiger die een vrij excentriek leven heeft gehad, en steeds gekkere trekjes begint te vertonen. Na een tijd begint Alex zich toch zorgen te maken. Zou er iets met zijn moeder aan de hand zijn? En stelt het koppel die kinderwens best nog even uit?

 

 

Niet aan hun proefstuk toe

Regisseursduo Ann Sirot en Raphaël Balboni werkten eerder al samen aan de kortfilms ‘With Thelma’ (2017) en ‘Lucha Libre’ (2014). Voor het eerst brengen de twee een langspeelfilm uit en dat over dementie: een ouderdomsaandoening waar één van de ouders van het regisseursduo mee kampt. 

Sirot en Balboni trachten met deze film het onderwerp bespreekbaar maken, maar kozen er niet voor om een zwaarwichtige film te maken. “We hebben geprobeerd om het tragische aspect van dementie te koppelen aan lichtvoetige en humoristische situaties", stelden de regisseurs aan Cineuropa. Dat was wel even zoeken volgens de regisseurs. “We hebben dan ook heel wat aanpassingen moeten doen op basis van feedback van het publiek.” Ook de acteurs kregen heel wat vrijheid op de set. “Ze moesten het script niet woord voor woord aframmelen, maaar mochten de gaten in het script zelf invullen."

Belgische topcast

In ‘Une Vie Démente’ speelt de Belgische actrice Jo Desure de rol van de dementerende moeder. In 2016 speelde Desure ook al mee in de hartverwarmende Belgische film ‘Homme à la mère’ van de Brusselse cinéaste Géraldine Doignon. Jean Le Peltier speelt de rol van de zorgende zoon in deze film en schitterde eerder al in de kortfilm ‘La Chair’ uit 2019 waarin het gebruik en de effecten van datingapps aan de kaak wordt gesteld. Zij worden bijgestaan door Lucie Debay, een 32-jarige Belgische actrice die in 2016 op het Brusselse Magritte-filmfestival werd bekroond tot meest beloftevolle acteertalent, en dat om haar rol in de film ‘Melody’ (2014).

 


'Une Vie Démente' is vanaf vandaag te bekijken in heel wat Belgische cinemazalen. Binnenkort vind je deze coproductie ook in de Proximus VOD-catalogus. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!


Lees hier alles over onze co-producties: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top