Seizoen 2 van 'Into the Night' komt eraan: wat is de gelijkenis met 'Lost'?

Films | Een commerciële vlucht, een heleboel mensen van verschillende afkomst en een mysterie dat ontrafeld moet worden om de dood te vermijden: dat is ‘Into the Night’. Of denk je bij die beschrijving eerder aan ‘Lost’ of ‘Speed’? Nu het tweede seizoen van de Belgische serie eraan komt, duikt Proximus Pickx wat dieper in de gelijkenissen tussen de series.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bingewatchers, maak jullie klaar: het tweede seizoen van ‘Into The Night’ is vanaf 8 september te bekijken op Netflix. Iets meer dan een jaar geleden werden we verwend met het eerste deel, dat meteen een groot succes was op het streamingplatform. Misschien is dat deels te wijten aan de lockdown die geen andere keuze liet dan series bingen, maar zeker is wel dat het een knap staaltje televisie is.
 
De serie vertelt het verhaal van vliegtuigpassagiers die, dankzij het feit dat ze aan boord van een vlucht zijn, een gebeurtenis overleven waarbij de zon alles op haar pad doodt. Nu moeten ze zien te blijven vliegen, zodat de zon hen niet te grazen neemt.

‘Lost’

‘Into the Night’ werd eerder al vergeleken met andere shows als ‘Lost’. Die serie vertelt het verhaal van mensen die overleven wanneer hun commerciële passagiersvliegtuig, Oceanic Airlines Flight 815, neerstort op een afgelegen eiland in de tropische Stille Oceaan. Terwijl de overlevenden samenwerken in een poging om in leven te blijven, ontdekken ze vele mysteries over het eiland.
 
De gelijkenissen zijn dus treffend en Jason George, maker van ‘Into the Night', maakt er geen geheim van dat dezelfde thema’s hem inspireerden. "Binnen deze high-concept thriller, stelt ‘Into the Night’ een basisvraag die tegenwoordig veel gehoord wordt: kunnen mensen zich nog verenigen voor het grotere goed of zullen eigenbelangen ons verscheuren? Ik werd aangetrokken door het idee dat een commerciële vlucht een geïmproviseerde gemeenschap is, waarin vreemden met verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen samenkomen. Soms leidt dit tot het vormen van vriendschappen. Soms leidt het tot ruzies over armleuningen."
 
Omwille van die thematiek, het ensemble van internationale castleden, en niet te vergeten de betrokkenheid van een commerciële vlucht, hebben velen de show vergeleken met ABC drama ‘Lost’.

Wat te verwachten?
 
Maar wat kunnen we nu verwachten van seizoen 2? In een interview met The Collider licht Jason George alvast een tipje van de sluier op. Zo laat hij weten dat het tweede seizoen zal aanvangen met een flashblack naar het leven van Laura en dat we ook een inkijk zullen krijgen in hoe andere mensen de kosmische ramp wisten te overleven. Hoe zullen de overlevers erin slagen om een nieuw leven op te starten en opnieuw uit de bunker te komen? Een antwoord op deze en vele andere vragen krijgen we (hopelijk) in seizoen twee van 'Into the Night'.
 
Ontdek ‘Into the Night’ vanaf 8 september nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top