Wat mogen we verwachten van het tweede seizoen van "Into the Night"?

Series | Goed nieuws voor de fans van de allereerste Belgische Netflix Original "Into the Night". Met een filmpje op Twitter maakte het streamingplatform bekend dat er een tweede seizoen van de post-apocalyptische thrillerserie komt. Proximus Pickx bekeek het eerste seizoen en probeert uit te vissen wat we mogen verwachten van het tweede seizoen. Opgelet: spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 1 mei lanceerde Netflix haar allereerste Belgische Netflix Original. Met sci-fi thriller "Into the Night" maakte het regisseurduo Inti Calfat en Dirk Verheye, beter bekend onder hun pseudoniem Norman Bates, met een felgesmaakt origineel concept haar intrede op het streamingplatform. In zoverre zelfs dat Netfix net geen twee maanden later al een vervolg aankondigt.

"Into the Night" verhaalt over een kosmische ramp, waardoor de zonnestralen alles verwoesten dat zich op hun pad bevindt. Een nachtvlucht uit Brussel vliegt de wereld rond om het dodelijke zonlicht voor te blijven, maar de diverse passagiers moeten niet enkel hun vliegroute maar ook hun interne twistpunten zien te navigeren. In het eerste seizoen, dat zes afleveringen telt, wordt hoofdzakelijk ingezoomd op de groep overlevers die ondanks verscheidene tegenslagen uiteindelijk een bunker bereikt waar hen meegedeeld wordt dat er een manier is om de zonnestralen te overleven...

Hoe de kosmische ramp te overleven?

Afgaande op "The Old Axolotl" van de Pool Jacek Dukaj, dat als bronmateriaal voor de serie dient, zou de oplossing wel eens kunnen liggen in het feit dat mensen hun brein overzetten naar robots, die als dusdanig immuun zijn voor de zonnestralen. Maar wetende dat uitvoerend producent Jason George in het allereerste seizoen slechts 1 pagina heeft gebruikt van de Poolse post-apocalyptische roman, kunnen Calfat en Verheye met het tweede seizoen veel richtingen uit.

In een interview met The Collider licht Jason George alvast een tipje van de sluier. Zo laat hij weten dat het tweede seizoen zal aanvangen met een flashblack naar het leven van Laura en dat we ook een inkijk zullen krijgen in hoe andere mensen de kosmische ramp wisten te overleven.

Keuren de overlevers de keuze van Sylvie (Pauline Etienne) om Terenzio (Stefano Cassetti) te laten sterven goed? Vertelt Ayaz (Mehmet Kurtulus) de waarheid over de edelstenen? En vooral, hoe zullen de overlevers erin slagen om een nieuw leven op te starten en opnieuw uit de bunker te komen? Een antwoord op deze en vele andere vragen krijgen we (hopelijk) in seizoen twee van "Into the Night". Wanneer het tweede seizoen op Netlflix te zien zal zijn, is nog niet geweten. Volgens volgers zou het ergens voor midden 2021 zijn. Wij kunnen alvast amper wachten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top