Goed gestart Charleroi daagt kampioen Anderlecht uit op speeldag 2 in Scooore Super League

Lotto Super League | Komend weekend wordt speeldag twee afgewerkt in de Belgische vrouwencompetitie. Sporting Charleroi begon goed aan het nieuwe seizoen en mag nu de trip wagen naar kampioen Anderlecht. Voor paars-wit is het de seizoensopener, vermits Anderlecht vrijaf kreeg op speeldag 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De te kloppen ploeg dit seizoen in de Scooore Super League is overduidelijk RSC Anderlecht. Niet alleen werd Anderlecht kampioen, de titel werd ook nog eens met sprekend gemak geclaimd. Het werd zo de vierde titel op een rij voor paars-wit. Bovendien zwaait er nu een Anderlecht-legende de plak op de trainerszetel. Met Johan Walem hopen ze in Brussel om nog dat niveautje extra te halen. Als er iemand het paars-witte huis goed kent, is het Walem. De middenvelder verdedigde van 1987 tot 1997 de kleuren van Anderlecht. Walem gaf zijn job als bondscoach van Cyprus op om bijgevolg terug te keren naar zijn oude liefde.

Anderlecht kreeg op de openingsspeeldag vrijaf omdat het voorrondes moest afwerken voor de Champions League. In de eerste fase werd Armeens kampioen Hayase geklopt, maar in de tweede ronde was het Kroatische Osijek te sterk voor paars-wit. Hierdoor zien we geen Anderlecht straks in de groepsfase van de Champions League, wat toch een van de doelstellingen was dit seizoen.

Gestage groei Charleroi

Terug de focus dan maar op het kampioenschap. Anderlecht opent zijn eigen debatten zaterdag tegen Charleroi. De Henegouwers speelden vorig seizoen maar een bijrol en is geen grote naam in het Belgische vrouwenvoetbal. Vorig seizoen debuteerde Charleroi in de Scooore Super League en eindigde na de play-offs op een voorlaatste plek. Maar zoals Eleven Sports-commentator Jan Rummens reeds zei in onze voorbeschouwing: “Vermits er geen zakkers zijn, is er geen reden tot paniek. Charleroi kan op zijn eigen manier en tempo proberen te groeien.”

En dat is exact wat ze bij Charleroi aan het doen zijn. In april werd niemand minder dan Aline Zeler aangetrokken om de Zebra’s te coachen. Zeler is met 111 caps voor de Red Flames recordhoudster, samen met Janice Cayman. In maart beëindigde ze haar carrière na een laatste passage bij Genk. “De groep bereikte bij vlagen al een goed niveau. Het is nu aan mij om de groep nog beter te laten presteren. Ik zal al mijn ervaring trachten over te brengen op de meisjes”, aldus een ambitieuze Zeler.

Metamorfose

Ook de kern werd in de zomer versterkt. Charleroi was actief op de transfermarkt en wist onder meer Stéphanie Pirotte aan te trekken, die na zeven jaar Standard andere oorden wou opzoeken. Aan de andere kant vertrokken er ook enkele speelsters. Noémie Fourdin, ex-aanvoerder, trok de Charleroi-deur achter haar dicht. Het creëert voor Zeler de ruimte om de kaart van de verjonging te trekken.

De vernieuwing wierp meteen op speeldag 1 vruchten af. Zo werd White Star Woluwé geklopt met 4-2. Het plannetje van Zeler klopte helemaal en werd perfect uitgevoerd door de dames van Charleroi. Hierdoor kijken ze in Henegouwen met vertrouwen tegemoet naar het nieuwe seizoen. Deze zaterdag mogen ze vanaf 14 uur kijken of ze zich ook al kunnen meten met het grote Anderlecht.

Het programma van speeldag 2 in de Scooore Super League

vrijdag 27 augustus

  • White Star Woluwé - Club YLA (20u30)
zaterdag 28 augustus
  • Anderlecht - Charleroi (live te zien op Eleven Pro League 1 vanaf 13u55)
  • Standaard - La Gantoise (15 uur)
  • Zulte-Waregem - Genk (15 uur)
  • OHL - Eendracht Aalst (18 uur)
Mis niks van de Scooore Super League dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top