Het 14e seizoen van de ESL Pro League is deze week van start gegaan. 24 teams zullen bijna een maand lang strijden voor de $175.000 die de winnaars zullen ontvangen. Na een korte zomervakantie, wordt het een drukke start! Je kunt de grand final live volgen op Pickx Esports en op televisie via Pickx Live.

Vier maanden na de afsluiting van de 13e editie en Heroic's historische overwinning, is de ESL Pro League eindelijk weer in actie! In de loop van bijna een maand aan competitie, brengt het toernooi 24 van 's werelds beste teams samen in een hectische race voor de $175.000 cashprize en talrijke BLAST en ESL ranking punten die gereserveerd zijn voor de winnaars.

Eerst wordt in een groepsfase bepaald welke 12 teams zich plaatsen voor de play-offs. In groep A zijn Heroic en Astralis de favorieten. Ondanks de slechte prestaties van de Denen de laatste tijd, zullen ze niet al te veel moeite hebben om een plaatsje te bemachtigen.

Groep B zal naar verwachting iets spannender zijn, met teams als Complexity, forZe en G2 Esports, maar ook OG Esports. Groep C, ondertussen, zou een duidelijke kwalificatie moeten zien van het CIS-team Natus Vincere. Een groep om in de gaten te houden, want het zal ons toelaten om de evolutie van Fnatic te observeren, enige tijd na hun herstructurering.

Groep D, de laatste groep van de competitie, zal waarschijnlijk de meest open groep van het toernooi zijn. Ninjas in Pyjamas, Team Liquid en FURIA Esports zullen het in deze groep tegen elkaar opnemen, maar ook het heetste team van het moment: Gambit Esports. Na het winnen van de BLAST Spring Finals en IEM Summer, zou het Gambit geen moeite mogen kosten om uit de groepen te geraken.

Wij zien u aan het eind van de groepsfase terug om te zien welke teams erin geslaagd zijn hun ticket voor de rest van de competitie veilig te stellen. U kunt de grand final live volgen op Pickx Esports, maar ook op Pickx Live televisie.