Heroic wint ESL Pro League XIII na epische finale tegen Gambit

Esports | Deze editie van de ESL Pro League zal nog lang nazinderen bij CS:GO-fans. Weken vol clutches en upsets culmineerden in een bloedstollende finale tussen Heroic en Gambit. Na vijf maps en meer dan 140 rondes trokken de Denen aan het langste eind. De spelers van Heroic volgen landgenoten Astralis op als kampioen en nemen de hoofdprijs van 200 000 dollar mee naar huis.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat Gambit zich voor de finale plaatste, was geen verrassing. De Russen zetten in februari de hele CS:GO-scene in vuur en vlam door als underdog IEM Katowice te winnen. De organisatie werd meteen tot winnaar van de ESL Pro League gebombardeerd, en maakten die verwachtingen bijna waar. Gambit bleef foutloos in de groepsfase, won de play-ins van titelhouder Astralis en speelde NiP naar huis.

Om de hoofdprijs te winnen, moesten ze eerst afrekenen met Heroic, de grote verrassing van het toernooi. De Denen kenden een terugval na het verlies van Nikolaj “niko” Kristensen in februari. Tijdens IEM Katowice, het debuut van aanwinsten Ismail “refrezh” Ali en Rasmus “sjuush” Beck, gingen ze roemloos ten onder in de groepsfase. Maar in de Pro League plukte de organisatie de vruchten van hun transfers. Net als Gambit plaatste Heroic zich voor de finale zonder één match te verliezen.

En die finale was er eentje voor de geschiedenis. Inferno was meteen goed voor een eerste overtime, vooraleer Heroic de zege kon pakken. Gambit stelde snel orde op zaken met een bliksemsnelle 16-3 op Vertigo. De Denen hadden ook moeite om hun tweede map pick te verzilveren. Ze trokken aan het langste eind op Train na een marathon van 54(!) rondes. Heroic stond op voorsprong, maar het had enorm veel krachten gekost.

Op Overpass kwam Gambit opnieuw langszij. De Russen hadden de mentale oplawaai van Train goed verwerkt en leken op weg naar eindwinst. Maar op Mirage vonden de Denen hun tweede adem. In de eerste helft vermorzelden ze Gambit met 13-2. IGL Casper “cadiaN” Møller legde de 16-6 eindstand vast met een nu al legendarische 1v4 clutch. Van een heroïsche zege gesproken!

Na deze grootse wedstrijd verlaten de spelers van Heroic het toernooi met hun eerste titel sinds Dreamhack Open Fall 2020 in oktober. De Denen mogen een cash prijs van $200 000 verdelen, en zijn daarnaast rechtstreeks geplaatst voor de BLAST Premier 2021 Grand Final.

Copyright afbeelding: ESL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top