Dit is de eerste EVO competitie die door SONY wordt georganiseerd sinds de overname en het moet gezegd worden, er zijn sinds de start geen grote minpunten te bespeuren geweest. De meeste wedstrijden van de West-Europese regio werden in het weekend gespeeld en de resultaten waren veelbelovend. Wij komen samen met u terug op deze resultaten met een kleine terugblik op de toernooien!

Street Fighter V

Ontwikkeld en uitgegeven door Capcom, is het vechtvideospel Street Fighter V in onze landen uitgekomen op 16 februari 2016. Het duurde niet lang voordat de toernooien zich vermenigvuldigden en het is ook door EVO dat Street Fighter zijn plaats behoudt als een van de meest competitieve vechtspellen ter wereld!

Wat de resultaten betreft, de top vier werd gedomineerd door een typisch Engels podium! In de halve finales zagen we Hurricane tegen Musclenoob en Infexious tegen Problem-X, respectievelijk, aan de kant van de Winner Bracket. Hurricane en Infexious winnen hun wedstrijd 2-0 en ontmoeten elkaar in dezelfde Winnaar Bracket terwijl Infexious & Musclenoob gedegradeerd zijn naar de Loser Bracket.

Hurricane verplettert zijn tegenstander (3-0) en gaat door naar de grote finale. In de Loser Bracket zal Infexious Musclenoob met gemak passeren (in termen van punten). In de finale die volgt neemt Hurricane het op tegen Infexious en met een nauwe score (3-2) wordt Hurricane de grote kampioen van de West-Europese regio!

Het podium is dus als volgt opgebouwd: Hurricane, Problem X (van mousesports), Infexious (van Team Beast) en dan Musclenoob. We moeten tot de zevende plaats wachten om een Franstalige te zien: de Fransman Luffy van GamersOrigin.

Mortal Kombat

De top drie van het beroemde spel dat is ontwikkeld door NetherRealm Studios en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment is driekleurig: Russisch als eerste, Grieks als tweede en Oostenrijks als derde.

De Russische Disarted van Mystery Esports Gaming begint moeizaam aan de eerste wedstrijd van de finale (1-3) tegen de Griekse K-TOP, maar wint de tweede wedstrijd met 3-2 en wint daarmee de cash-prijs van $2.000 die aan de eerste is toegekend.

Er was maar één wedstrijd waaraan alle naties van Europa deelnamen, zowel Oost als West.

Tekken 7

Om de vaart erin te houden, kondigden we kort geleden het succes aan van de speler PiKaH in de kwalificatiefase voor het IESF Wereldkampioenschap in Eilat. Weet dat onze Belgische speler ook aanwezig is op EVO waar hij geselecteerd werd en strijdt tussen 15 andere deelnemers waaronder 4 Fransen: Super Akouma, øracle, D.F.P. &; Kalak.

Takamura, de Belgische speler van wereldklasse werd wegens een controllerprobleem voor de rest van de kwalificatiewedstrijden uitgeschakeld. Hierdoor moest hij voor de rest van het toernooi de overwinningen aan zijn tegenstanders afstaan.

Dus we zullen moeten wachten tot 15 augustus voor het einde van de Tekken 7 festiviteiten om te weten te komen wie de grote winnaar in de West-Europese regio zal zijn!

Copyright afbeelding: Robert Paul voor Sony EVO