De IESF World Championship op Tekken 7 komt in sneltempo dichterbij. Dit weekend organiseerde de Belgian Esports Federation (BESF) een nationale kwalificatieronde voor het grote internationale toernooi.

De Belgische kwalificatie is opgedeeld in drie etappes. Na twee open kwalificatierondes, wordt een laatste invitational georganiseerd om de Belg te selecteren die ons land mag vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap, georganiseerd door de International Esports Federation (IESF).

Tijdens de eerste kwalificatiefase van afgelopen weekend gingen zes spelers de strijd aan in de fighter van Namco. De finale bestond uit twee compleet tegenovergestelde spelers. SilverBeamMoon had geen goede dag achter de rug. Na een 2-0 nederlaag tegen Ricochet werd hij naar de losers' bracket gestuurd. Vanaf dan zagen we een ontketende SilverBeamMoon. Zonder ruimte voor fouten nam hij revanche op Ricochet in de felbevochten finale van de losers' bracket. De 3-1 overwinning bracht hem naar de grote finale.

Daar werd hij opgewacht tot de grote favoriet van het toernooi. PiKaH nam de maat van zijn tegenstanders zonder ook maar één ronde te verliezen. Hij begon dan ook vol vertrouwen aan de finale tegen SilverBeamMoon.

Na de finale was er geen twijfel mogelijk. PiKaH domineerde de match en won met 3-0. Die zege was enkel voor de eer, want de twee finalisten kregen sowieso een ticket voor de nationale finale op 15 augustus. Desondanks is de kampioen van afgelopen weekend ook de huizenhoge favoriet voor de eindronde. Er is namelijk slechts één ticket voor de IESF World Championship te bemachtigen!

Nu is het uitkijken naar de tweede kwalificatieronde op zondag 8 augustus. Dan zullen de twee laatste tickets voor de nationale finale uitgedeeld worden!